Foodblog: shared dining bij Front

Op zoek naar een écht goede cocktail en een keur aan bijzondere gerechtjes? Wandel dan eens binnen bij Front, het ‘glazen’ restaurant aan de voorzijde van het Chassé theater. Op een vrijdagavond liepen onze foodies hier nieuwsgierig naar binnen en het bleek een grote verrassing! 

WIN EEN DINER VOOR TWEE VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Door de deuren van het theater en dan met een bocht naar links; hier ligt de ingang van Front, een restaurant en zelfbenoemde loungefoyer waar ‘foodsharing’ centraal staat. Wij werden deze avond allervriendelijkst ontvangen door gastvrouw Annelies. Ze laat ons een aantal zitplekken zien en we mogen vervolgens zelf kiezen waar wij het liefste zitten. Niet lang daarna komt gastheer Siebe ons vragen of wij een keus hebben kunnen maken voor een aperitief. Dit is nog best een opgave gezien de zeer uitgebreide drankenkaart! Naast de cocktails zijn er vele soorten wijn, mixdranken, gins en tonics te krijgen. 

Wij laten ons verleiden door de cocktails, die naast dat zij er heel lekker uitzien ook een bijzonder schappelijke prijs hebben (tussen de €5 en €6.50). We kiezen voor een Martini Royale Rosato, met cava, limoensap en frambozen, en een Lillet Vive, met de nieuwsgierig makende combinatie van een klassiek wijnaperitief geparfumeerd met sinaasappellikeur, royal club tonic, komkommer, aardbeien en munt. Siebe complimenteert ons met onze keus, uiteraard altijd leuk om te horen. De drankjes maken de verwachting meer dan waar; grote glazen, prachtig opgemaakt en niet onbelangrijk, fantastisch smakend met een klein bittertje en een frisse afdronk. Onze gastheer legt uit dat de smaken langzaam zullen loskomen en zich zullen ontpoppen naar mate het drankje langer staat. 

Vervolgens wordt ons een charcuterie voorgesteld waar wij natuurlijk geen nee tegen zeggen. Er wordt gelijk gevraagd wanneer wij het hoofdgerecht geserveerd willen zien, zodat de wachttijd goed wordt afgestemd. We vonden dit overleg heel sympathiek en waardeerden het zeer.

De charcuterie wordt geserveerd op een mooie houten plank en bestaat uit een assortiment van spinata romana, coppa di parma en parma ham, versierd met olijven, cornichons en cashewnoten. Wat ons betreft de perfecte start van de avond; we prikken er lustig op los met onze vorkjes. We beginnen te begrijpen dat het bij Front draait om samen te proeven en te genieten van lekkere hapjes. Gastvrouw Meike komt ons tussendoor vragen of alles naar wens is en wij hebben niets dan lof. 

En dan is het tijd voor de hoofdgang. Bij Front worden niet de standaard hoofdgerechten geserveerd, ze werken hier namelijk met een ‘food sharing platter’, een schaal of plank met diverse kleine gerechten waar je samen van kunt eten. Gerechten uit alle windstreken en altijd afgestemd op het seizoen. Momenteel is er het herfstplateau, met 7 verfijnde gerechten. Als ons herfstplateau arriveert is het alsof er een tas met cadeautjes op tafel wordt gezet. Mooi vormgegeven op een koperen schaal staan een keur van kleine bakjes met licht verteerbare gerechtjes, voor ieder van ons een eigen portie. 

Wederom wordt er van te voren besproken dat onze food sharing platter nu gemaakt zal gaan worden en met ongeveer 20 minuten geserveerd zal worden. Wij ervaren het als heel prettig dat er zo open met ons gecommuniceerd wordt over wat onze wensen zijn. Het maakt ons avondje uit heel ontspannen en de sfeer is gemoedelijk en vriendschappelijk. Als we hier een opmerking over maken horen we dat dit ook zeker is waar Front voor staat; oprechte vriendelijkheid en interesse in hun gasten en een ongedwongen sfeer waarin het je zoveel mogelijk naar de zin wordt gemaakt. Wij houden hiervan!

We beginnen met de bospaddestoelensoep. Vol, romig, met magere knisperende spekjes. We zitten gelijk midden in de herfst. De vis terrine bestaat uit drie laagjes, van zalm, kabeljauw en schelvis. De eendenborst lade heeft een lekkere frisse vinagraitte. 

De pompoensalade bestaat uit stevige stukjes pompoen, balsamico dressing en een bite dankzij de zonnebloempitten. 

Een kalfsbitterbal is altijd lekker, en past goed bij de andere gerechten.  De ravioli is tot slot werkelijk to die for, met bospaddestoelen en truffelsaus. Enige minpunt is dat we er niet méér van kregen.

Bijzonder leuk vormgegeven is ook het stoofpotje met zijdezacht vlees. Het geeft ons romantische gedachten aan pruttelende pannen op een ouderwets fornuis.  


Hoewel we nu al verknocht zijn aan de Lillet Vive cocktail en ook bijzonder benieuwd zijn naar de sympathieke ‘favorieten mixdranken van medewerkers’ die op de kaart staan, weet gastheer Siebe ons tóch enthousiast te maken voor een kruidige rioja. We volgen zijn advies graag op. Hoewel de Rioja vol is van smaak is hij ook licht en zacht van afdronk, en past uitstekend bij het herfstpalet voor ons op tafel . 

Tegen de tijd dat ons toetje arriveert vinden we het bijna jammer dat er buiten geen herfststorm woedt die het knusse gevoel dat het toetje geeft verhoogt. Onze kaneel parfait met speculaaskruimels en slagroom met chocolade schilfers katapulteert ons namelijk de herfst in en het is opeens niet zo erg meer dat de zomer toch echt voorbij is. 

We hebben genoten bij Front, waar, zo drukt Siebe ons op het hart, iedereen welkom is. Of je nu wel of geen bezoek brengt aan een voorstelling van het Chassé Theater. En vanwege de oprechte warme vriendelijkheid die wij vanavond ervaarden kunnen we een bezoek aan Front alleen maar aanraden en toejuichen. 

Tags: Foodblog, Chasse Theater, Front