Foodblog: opening Seafoodbar de Trapkes

Gisteren opende Seafoodbar de Trapkes voor het eerst haar deuren. We werden uitgenodigd voor de besloten openingsavond en genoten van een uitgebreide proeverij van verschillende gerechten. Vandaag en morgen is het restaurant voor publiek geopend. Reserveer nu via onze website of de Breda City App en ontvang 25% korting op het diner voor zondag 30 april. 

Bij binnenkomst loop je direct langs de grote vitrine met verse vis. Deze wordt dagelijks vers geleverd door Smidt Zeevis uit Rotterdam. Na een korte rondleiding door het restaurant gewonnen we onze culinaire reis met een heerlijk glaasje bubbels en oesters. 

Als tweede gerechtje kregen we kibbeling met huisgemaakt tartaarsaus. Een simpel gerechtje, maar wel super lekker. Je proeft direct dat er echt verse vis voor is gebruikt. 

We gaan verder met een sashimi van zalm met een fris dille sausje en een beetje peper. Eenvoudig, maar super lekker!

Omdat we voorin het restaurant zaten hadden we direct zicht op de visvitrine en de chef die hier de koude gerechtjes aan het bereiden was. 

Onze volgende gang was een sashimi van tonijn op Oosterse wijze met zeewier. Zoals de chef zelf zei: "als je met goede producten werkt heb je niet veel nodig". De tonijn was super vers en smolt bijna op je tong. 

De volgende gang was een warm gerechtje, dat naar onze mening absoluut een favoriet gaat worden: de Thaise viskoekjes met komkommer relish. De viskoekjes waren mooie krokant, maar van binnen lekker luchtig. 

We dronken hierbij een mooie witte wijn van Curvée Laurence Entre-Deux-Mers uit 2015. 

Onze volgende gang was een gerookte zalm met komkommer en citroen. Een mooi fris gerechtje dat goed past bij het mooie zomerweer. 

Als liefhebber van vissoep moet je absoluut een keer deze Tom Yam soep met een gamba bestellen. Een lekker romig soepje met barstens veel smaak. 

Inmiddels was het restaurant al gezellig gevuld en besloten we even bij de chefs in de keuken te gaan kijken. Doordat het begon te schemeren werd de sfeer in het restaurant steeds warmer. De zaak is ingedeeld in verschillende zones, allen met een andere uitstraling. Onderstaande foto laat de serre met uitzicht op de haven zien. 

Aangrenzend aan de serre staan een aantal hoge tafels met krukken, met daarnaast een verhoging en tafeltjes. Zoals onderstaande foto laat zien is de sfeer hier weer totaal anders. 

Als je verder door naar achteren loopt kom je uit aan de bar en een extra zitgedeelte onder de grote muurschildering. Je kunt hier straks ook gezellig komen borrelen en in het weekend zal er een DJ rustige muziek draaien. De DJ zal dan op de eerst etage staan, waar tevens nog een flink aantal zitplaatsen zijn. 

Aangekomen in de keuken vertelden de chefs ons dat er nog drie gerechtjes aan zouden komen. Trots op hun werkplek gaven ze ons een korte rondleiding. De keuken is volledig open, met aangrenzend een grote chefs table. 

Terug op onze plek werden we getrakteerd op verse en uiteraard huisgemaakte calamaris. Dit is een enorm verschil met de diepvriesringen die je op veel plekken krijgt. De calamaris is mooi zacht, met een heerlijk krokant laagje. 

Het volgende gerechtje was verrassend genoeg met vlees: een dry aged entrecote Mibrasa. Een mooie Oosters gerechtje, waarbij de vleesliefhebbers hun vingers af zullen likken. Ook als je niet van vis houdt kun je hier dus heerlijk eten!

Zeer voldaan sluiten we de proeverij af met een bord mosselen op Thaise wijze uit de "Mibrasa". 

Het heeft wellicht lang geduurd voordat het restaurant open ging, maar het was zeker het wachten waard. De zaak ziet er prachtig uit en de gerechten zijn stuk voor stuk heerlijk. 

Wil je het zelf ervaren?  Bekijk hier de volledige menukaart en reserveer voor morgen met 25% via onze website of de Breda City App.