Foodblog: Spaanse gezelligheid en authentieke gerechten bij El Quinto Pino

Sinds anderhalf jaar is El Quinto Pino gevestigd aan de Nieuwe Ginnekenstraat 10B in het voormalige pand van Deksels 2.0. Het gezellige Spaanse restaurant staat bekend om hun heerlijke paella's en authentieke Spaanse tapas. Wij werden uitgenodigd om deze heerlijke gerechten te komen proeven.

Bij elke soort vis proef je dat alles vers gemaakt is

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door eigenaresse Christina en eigenaar Daniel. We kiezen een mooi tafeltje uit en genieten gelijk van de Spaanse sferen. Dit restaurant is zeer toegankelijk, relaxed en heeft een heerlijk Spaans muziekje op de achtergrond. Voor even wanen we ons helemaal in Spanje...


We nemen een kijkje op de drankenkaart en kiezen op aanraden van de bediening voor twee typische Spaanse drankjes. Een Tinto de Verano en een Rebujito.  De Tinto de Verano is een verfrissende rode wijn met een citroentwist, lekker zoet! De Rebujito bestaat uit tio pepe, munt, citroen en sprite. Een heerlijk verfrissend en zomers drankje.


Niet veel later wordt er een enorme schaal met verschillende soorten vis naar onze tafel gebracht: de mixto del mar. Er komt een super lekkere geur vanaf en we kunnen dan ook niet wachten om aan te vallen! De mixto del mar bestaat uit gefrituurde ansjovis, gefrituurde inktvisringen, gegrilde grote garnalen en gefrituurde octopus met daarbij een dip van verse aioli. 


We starten met de ansjovis. Ze zijn lekker krokant en zout, precies zoals deze vis hoort te zijn. Lekker! De gefrituurde inktvisringen, ook wel calamaris genoemd, zijn lekker zacht en de inktvis komt goed tot zijn recht. Vaak zie je bij calamaris dat dit helemaal door gefrituurd is en daardoor proef je de inktvis niet meer, dat is hier zeker niet het geval. De gegrilde grote garnalen ruiken niet alleen super lekker, maar dat zijn ze ook. Dit is precies zoals goede garnalen horen te zijn: zacht vanbinnen, een goede knoflooksmaak én makkelijk te pellen. Als laatste proeven we de gefrituurde octopus. Het kan haast niet anders, maar ook deze zijn verrassend lekker. Bij elke soort vis proef je dat alles vers gemaakt is. Een goed begin van de avond!


een ware smaakexplosie

Naast tapas en paëlla serveren ze bij El Quinto Pino ook verschillende pinchos. Wij proeven de secreto y píña con px: gegrilde varkenslap met gegrilde ananas en Pedro Ximénez saus. Het broodje is lekker knapperig, het vlees ontzettend mals en perfect gebakken en de combinatie met de ananas en de Pedro Ximénez saus zorgt voor een ware smaakexplosie! 

Paella ValenciaNA absoluut favoriet

We verheugen ons stiekem al de hele avond op een goede Spaanse paella. Christina vertelt ons dat de Paella Valenciana absoluut favoriet is bij hun restaurant gasten. Het is de meest bestelde én de nieuwste paella van El Quinto Pino. Bij paella denken wij meteen aan vis, maar deze wordt geserveerd met alleen vlees, weer eens iets anders! De rijst is perfect gegaard en een klein beetje al dente, de kippenpootjes zijn lekker mals en het konijn maakt dit gerecht helemaal af. Het konijn heeft niet een hele identieke smaak, het lijkt zelfs een beetje op kipfilet, maar dan malser en zachter. Wij begrijpen meteen waarom dit de best bestelde paella van El Quinto is, het namelijk een heerlijke combinatie!

Om onze Spaanse avond compleet te maken bestellen we bij onze paella een lekkere rose sangria, de smaken zijn zoet, fris en ook bij dit drankje weer heerlijk zomers. 

Om de avond goed af te sluiten bestellen we nog 2 desserts. We kiezen voor de verse aardbeien met verse jus d'orange en zacht roomijs, een lekkere zoete afsluiter. Mijn tafelgenoot bestelde de gegrilde ananas met kokosijs en gecondenseerde melk. Wauw, ook dit dessert is super lekker! De ananas is lekker zoet en de combinatie met het kokos ijs is een hele goede. 

We sluiten de avond af met een lekkere cappuccino en een glimlach. Voor heel even waren we deze avond in Spanje, heerlijk!

Wil jij ook genieten van een Spaanse avond? Reserveer dan snel een tafeltje bij El Quinto Pino.