Foodblog: Turks genieten bij L'Anatra

Het is dinsdagmiddag als wij hartelijk ontvangen worden door Ertugrul Sipahi in het sfeervolle restaurant L’anatra aan de Haagdijk op nummer 9. Ertugrul is de zoon van Osman, die de zaak in 1994 geopend heeft. De familie Sipahi komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Turkije, waar veel vruchtbare grond is. Hierdoor worden de gerechten uit die streek rijk bereidt met verse groenten, olijfolie en gevarieerd vlees. Vol enthousiasme vertelt hij ons van alles over de geschiedenis van zijn familie, het restaurant én de gerechten.

win via FB of Instagram kans op een diner voor 2 


We worden niet lang in spanning gehouden, al snel serveert Ertugrul ons een prachtig mozaïek van mezes, warme en koude voorgerechten. Onder andere s'Sgara böreĝi' (deegrolletjes gevuld met fetakaas en peterselie), 'Yaprak sarma' (gevuld druivenblad) en uiteraard heerlijk knapperig Turks brood met verschillende smeersels.

Naast een mooie, volle rode wijn, drinken we ook een authentiek Turks biertje, 'Efes'.


Na het mozaïek krijgen we lamshaas, één van de nieuwe gerechten op de kaart. “Kuzu küşleme” is een heerlijk gemarineerd mals stuk vlees, geserveerd met gegrilde groenten en een frisse salade.

het vlees is van goede kwaliteit en echt om van te smullen

De lamshaas wordt gevolgd door “Osmans specialiteit”; 'Mernur'. Een heerlijk ovengerecht van lamsvlees met groenten en Turkse kruiden met een laagje geraspte kaas. Ook hier is het vlees van goede kwaliteit en echt om van te smullen! Het kost ons behoorlijk wat moeite om nog plaats over te houden voor het volgende gerecht.

“Lokum” is het tweede nieuwe gerecht op de kaart, een ossenhaas medaillon op Turkse wijze bereid en geserveerd met gegrilde groenten en rijst. 

Verrassende combinatie en wederom heerlijk

Het nagerecht is een klein kunstwerkje op zich, “künefe” is een klein taartje van deegsliertjes met mozzarella en afgetopt met pistachekruim. Verrassende combinatie en wederom heerlijk! Werkelijk alles wat we deze avond voorgezet kregen, was met veel zorg bereid. De aandacht die ze bij L’anatra in het bereiden van de gerechten stoppen, zie je ook terug in het contact wat ze met de gasten hebben. Iedereen wordt persoonlijk aangesproken, Ertugrul en Osman lopen zelf ook in de bediening mee en zorgen er voor dat het de gasten aan niets ontbreekt en dat iedereen met een voldaan gevoel de deur uit loopt.

Ben je nog niet eerder wezen eten bij dit geweldig gastvrije restaurant, dan lijkt het ons verstandig om snel een bezoekje in te plannen!

In september 2019 bestaat L’anatra 25 jaar en het gehele jaar willen ze hun jubileum vieren. Hier zullen vele acties op volgen en ze zijn zelfs van plan om een stedentrip te gaan verloten! Ben je nog niet eerder wezen eten bij dit geweldig gastvrije restaurant, dan lijkt het ons verstandig om snel een bezoekje in te plannen! En hou uiteraard hun Facebookpagina en Instagram ook goed in de gaten.