Foodblog: 3-gangendiner bij Boswachter Liesbosch

Vanavond zijn we uitgenodigd bij Boswachter Liesbosch. Een heerlijk rustgevende, ruime en prachtig groene locatie middenin het bos. Dé ideale plek om tijdens het wandelen of fietsen een goede kop koffie te drinken, maar ook om heerlijk te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze locatie leent zich daarnaast uitstekend voor een compleet huwelijk of een zakelijke bijeenkomst. Ideaal!

Het voelt alsof je er echt even tussenuit bent


We worden hartelijk ontvangen en kiezen ervoor om buiten plaats te nemen op het ruime terras. Niet veel later komt onze tafeldame vragen of we iets te drinken lusten. Daar zeggen we geen nee tegen! We gaan voor het huisaperitief, bestaande uit kersenlikeur met cava, munt uit eigen moestuin en bosbes. In de corona-periode hebben ze achter het restaurant een moestuin aangelegd met verschillende kruiden, die ze dus ook gebruiken in verschillende gerechten!

Ook krijgen we een amuse om mee te starten. Deze bestaat uit gemarineerde frisse zalm met mosterd dille saus. Heerlijk vers en goed van smaak!

Daarnaast krijgen we een mandje met lekker vers brood en olijfolie, roomboter en tapenade. Een goede start van wat nog komen gaat. 


Na genoten te hebben van het frisse huisaperitief krijgen we twee verschillende wijnen ingeschonken. Een Chardonnay voor bij het voorgerecht bestaande uit vis en de Merlot huiswijn van wijnhuis l'Arjolle voor bij het vleesgerecht. 

Het visgerecht bestaat uit een Japans pannenkoekje met licht gebrande zalm, coquille, asperges en een teriyaki saus. De coquille is heerlijk boterachtig en lekker zacht, de bereiding is echt subliem! Ook de zalm smaakt heel goed en door de korte gaartijd van de asperges hebben deze een lekkere stevige bite. 

Het tweede voorgerecht dat we proeven is duif filet met rode biet, asperge, koriander saus en een lichte soja dressing. Wij hebben nog nooit eerder duif gegeten, dus voor ons is dit een nieuwe ervaring. Het smaakt echt verrassend lekker! De smaken zijn in dit gerecht goed samengebracht en gecombineerd. 

Nadat we genoten hebben van beide voorgerechten worden onze hoofdgerechten geserveerd. We starten met de roodbaarsfilet met peultjes, dragon crème en rivierkreeftjes. De roodbaars is super goed gegaard en vol van smaak. Een mooie combinatie met de kruidige dragon crème. De peultjes zijn een mooie knapperige toevoeging aan dit gerecht. Bij de roodbaarsfilet wordt een heerlijk frisse Pinot Grigio geschonken. Een goede wijn-spijs combinatie als je het ons vraagt!

De wijn die bij dit gerecht hoort is een mooie volle Château Hourbanon. We proeven de wijn (die érg goed smaakt) en beginnen daarna aan het tweede hoofdgerecht. Dit bestaat uit boerderijhert, koningszwammen, truffelcrème en haricots verts. Het gerecht is goed op smaak en erg lekker met de truffel en haricots verts. En de combinatie van paddenstoelen en wild is natuurlijk altijd voortreffelijk!

Tijd voor het dessert! We sluiten dit heerlijke diner af met een dessert bestaande uit verschillende componenten: aardbeien maanzaad bavarois, passievrucht witte chocolade mousse, brownie en frambozen ijs. Mooie combinaties van veel verschillende smaken. Vooral de brownie is favoriet!


Wij hadden het gevoel dat we even weg waren uit de drukte van de stad. Ondanks dat Boswachter Liesbosch aan de rand van Breda ligt en het heel goed te bereiken is, zijn wij er vanavond écht even uit geweest. Met een fijn gevoel en een goed gevulde maag stappen we op de fiets, terug naar het centrum!