Foodblog: In de watten bij Con Fuego

Een fantastische locatie in Breda met zicht op de prachtige Grote Kerk en waar alleen het állerbeste vlees de keuken bereikt, dat is Con Fuego! Met sinds kort een vernieuwde dessertkaart en een wijnkaart die binnenkort over meer dan 200 prachtige wijnen zal beschikken lieten wij ons in de watten leggen door het kundige team van dit prachtige restaurant aan de Grote Markt.

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN CADEAUBON T.W.V. €50,- VAN CON FUEGO

Bij binnenkomst worden wij vriendelijk ontvangen en naar een van de leukste tafeltjes begeleid. We nemen plaats in de serre aan het raam waarbij we uitkijken op de Grote Kerk van Breda terwijl het zonnetje naar binnen schijnt. Terwijl wij genieten van fijne sfeer die hier heerst laten we ons verrassen door een gin-tonic zoals we hem nog nooit eerder geproefd hebben; Madame Geneva (Rouge) in combinatie met Fever-Tree Indian Tonic Water en garnering van steranijs en sinaasappel. De roodkleurige gin is een absolute revolutie in de traditionele gin markt doordat deze bestaat uit 46 botanicals in combinatie met een intense, aromatische rode wijn (primitivo) die zorgt voor een zachte en licht fruitige smaak. Heel uniek.

Terwijl we de uitgebreide menukaart bekijken, wordt een vers afgebakken breekbroodje met olijfolie en gezouten roomboter geserveerd. Dit brood wordt door brood- en banketbakkerij van der Kleij speciaal gebakken voor Con Fuego en is nog lekker warm. Het valt ons op hoe divers de menukaart is. Dat we hier voor de mooiste stukken vlees aan het juiste adres zijn, is iedereen inmiddels wel bekend. Maar dat Con Fuego ook vis- en vegetarische gerechten aanbiedt is voor velen nieuw. Voor bijvoorbeeld gegrilde zeebaars of een mooie pasta zit je bij Con Fuego ook goed. 

Voor ieder wat wils

Vanuit ons gezellige plekje zien wij dat onze voorgerechten eraan komen. De borden zijn opgemaakt als ware schilderijtjes, bijna te zonde om deze gerechten op te eten! Omdat we zo veel mogelijk wilden proeven van alle heerlijkheden die op de kaart staan, hebben we een vis- en een vleesgerecht besteld. Het eerste gerecht is een zalmtartaartje met een loempia van rivierkreeftjes. Dit is tevens een maandspecial. Iedere maand serveert Con Fuego andere specials welke met de seizoenen meeveranderen.  

Iedere maand serveert Con Fuego andere specials

Ons voorgerecht beschikt over garnering van citroen, tomaat, komkommer, radijs en zure room. Het tartaartje is heerlijk gemarineerd en precies goed op smaak. Ergens proef je zelfs hints van citroen wat ervoor zorgt dat het gerechtje heerlijk fris is. Verder is de loempia rijkelijk gevuld met kreeftjes en lente-ui. De loempia zorgt voor een fijne bite.

Heerlijk gemarineerd en precies goed op smaak

Het tweede voorgerecht is de steak tartaar. Dit gerecht wordt geserveerd met een kwarteleitje, kappertjes, rode ui, truffelmayonaise en crostini's is de vorm van ringetjes. Zonder twijfel de mooiste steak tartaar die wij tot nu toe gezien hebben. De smaakcombinatie is subliem, werkelijk alles is perfect op elkaar afgestemd. 

Een klassiek gerecht in een culinair en trendy jasje

Terwijl wij wat bijkletsen zijn we erg benieuwd geworden naar de hoofdgerechten. Bij Con Fuego worden alle hoofdgerechten geserveerd met parel couscous, verse frieten met mayonaise en een heerlijk frisse koolsalade met rozijnen. We kijken onze ogen uit terwijl twee mooie, grote en perfect gegrilde stukken vlees op tafel geplaatst worden. De een is een ossenhaas van 300 gram met daarbij een truffeljus, de ander een ribeye van hetzelfde gewicht met daarbij champignonsaus. 

We kijken onze ogen uit

De ossenhaaseen deel van de lende, is het meest malse stuk vlees van het rund en voor ons medium-rare gebakken. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup en heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel. Zonder twijfel een van de meest malse stukken vlees die wij ooit gegeten hebben. 

De ribeye, welke ook medium-rare gegrild is, is afkomstig van de rib van het rund. Het wordt ook wel gezien als een soort biefstuk, maar het vlees is gemarmerd met vet waardoor het erg mals en vol van smaak is.

Minstens net zo lekker als de ossenhaas

Na deze mooie gerechten zijn wij natuurlijk erg benieuwd geworden naar de desserts. We besluiten een zoet en een hartig dessert te bestellen zodat we kunnen delen. Bij de desserts die wij bestellen vragen we om bijpassende dessertwijnen, welke alvast uitgeschonken worden door onze gastheer die er genoeg over weet te vertellen. Bij het kaasplankje komt een glaasje Alvear PX. De sherry is gemaakt van zeer zoete druiven en rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. De wijn heeft een mahoniekleur en een aroma met nuances van rozijn, pruimen en chocolade. 

Vol, zoet en zeer intens

Het kaasplankje beschikt over vijf verschillende kaasjes, kletzenbrood en een chutney van abrikoos, pruim en vijg. Op het plankje vinden we een doruvael kaasje uit Montfoort, een belegen geitenkaasje uit Rijen, een bunkerkaasje uit de buurt van Twente, een brokkelkaasje wat vijf jaar gerijpt heeft en een biologisch blauw kaasje uit Molenschot. De kaasjes in combinatie met de PX zorgen voor een perfecte afsluiter van ons diner. 

Naast het kaasplankje hebben wij gekozen voor de Dame Blanche en is de grootste verrassing van deze avond. Een dame blanche is doorgaans een simpel nagerecht bestaande uit vanille-ijs en warme chocoladesaus, maar wat wij te zien krijgen lijkt er niet eens meer op! Over de smaak gaan wij niet te veel verklappen, maar het is absoluut de moeite waard om hem te gaan proeven!

Absoluut de moeite waard

Benieuwd geworden? Neem dan snel een kijkje op de website van Con Fuego of reserveer telefonisch via 076 870 0179.

Onze verwachtingen zijn deze avond echt overtroffen! Wat hebben wij genoten deze avond. Niet alleen van het prachtige uitzicht op de bruisende Grote Markt en het vriendelijke (en zeer kundige) personeel maar uiteraard ook door de geweldige smaken die wij deze avond mochten ervaren en proeven. Con Fuego staat  zeker op ons lijstje met favorieten. Niet alleen als je voor vlees gaat, maar ook voor de liefhebber van vis of vega is dit een echte aanrader! Con Feugo; je ziet ons snel weer!