Foodblog: 3-gangen met T-Bone bij Con Fuego

Con Fuego is een walhalla voor de vleesliefhebber. Je kunt hier de mooiste stukken vlees bestellen, van een gigantische T-bone steak tot de Japanse Wagyu. Het sfeervolle restaurant is gevestigd aan de Grote Markt en won dit jaar weer een Stappen Horeca Award in de categorie 'Latijns-Amerikaans'. Onze foodies werden uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe menukaart. 

win een diner voor 2 personen via facebook & instagram!

Con Fuego is één van onze favorieten als we voor een goed stuk vlees gaan. Omdat de zon nog schijnt besluiten we te starten met een prosecco en een breekbroodje op het terras. Vanuit hier heb je ook prachtig uitzicht op de Grote Kerk. Het breekbrood wordt geserveerd met boter en een soort pesto met munt, gembersiroop en ansjovis. Een bijzondere combinatie en erg lekker. 


Eenmaal binnen starten we met een heerlijke Verdejo, een frisse en soepele witte wijn. We eten hierbij twee voorgerechten: een tonijn tartaki en een steak tartaar met truffel. De tonijn tartaki wordt op een prachtig bord geserveerd en lijkt daardoor net een schilderijtje. De tonijn is heel kort gegrild en omrand met sesamzaadjes. Daarbij worden zoet-zure groenten, mierikswortel, erengi en een sojasausje geserveerd. Het gerecht ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook ontzettend lekker. Het heeft een mooie balans van verschillende smaken (zoet, zuur, zout) en texturen. 



De steak tartaar wordt gepresenteerd in een mooi torentje met een eidooier bovenop. Ook aan de garnering is veel aandacht besteed, waardoor het geheel er weer als een schilderijtje uit ziet. De steak tartaar is gemarineerd met truffel, wat een lekkere twist is op deze klassieker. Het vlees is ontzettend mals en smelt bijna op je tong. De garnering bestaat uit brioche brood, truffelmayonaise, tomaatjes, komkommer, fijngesnipperde ui en tuinkers. Dit geeft het gerecht mooie frisse en zure tonen, welke goed samengaan met de rijke en romige smaken van de steak tartaar en de truffelmayonaise. 


Bij het hoofdgerecht drinken we een Pinot Noir van Luigi Bosca. De wijn heeft een kersenrode kleur en een zachte, fluweelachtige body. Zijn aroma doet denken aan rood bosfruit met daarin tonen van aardbei, vanille en chocolade. 

Voor het hoofdgerecht delen we een enorme T-Bone steak van 800 gram. Deze wordt voorgesneden geserveerd op een groot bord. Daarbij ontvangen we coleslaw met rozijnen, dikke frieten en vier sausjes (peper, champignon, truffel en béarnaise). Het vlees is medium rare gebakken, waardoor het vanbinnen nog mooi rosé is. Na de eerste hap zijn we direct verkocht! Het vlees is zeer mals en sappig, echt een genot als je van een mooi stuk vlees houdt. 

Als dessert krijgen we de lemoncurd en het chocolade dessert. De lemoncurd wordt in een zwart schaaltje met deksel geserveerd. Bovenop ligt rood fruit met gesuikerde sinaasappelschil. Als we het deksel eraf tillen zien we de lemoncurd met stukjes noot. Het is mooi om te zien dat bij alle gerechten veel aandacht wordt besteed aan de opmaak. De lemoncurd heeft onderop een romige yoghurt en is erg lekker in combinatie met het fruit. 

Het chocolade deseert bestaat uit witte- en bruine chocolademousse, vanille ijs, slagroom, stukjes pure chocolade met biscuit, een bolletje melkchocolade en krokante chocoladebolletjes. Een absolute aanrader voor de chocoholics! Ook dit gerecht is prachtig opgemaakt en wordt geserveerd in een diep schaaltje van mooi aardewerk. 

Dineren bij Con Fuego is wat ons betreft absoluut een aanrader. Je zit hier in een gezellig ambiance en het eten is uitstekend. Uiteraard kom je hier voor een goed stuk vlees, maar ook de overige gerechten zijn goed op smaak en prachtig opgemaakt. Let wel op dat je op tijd reserveert... Wij zaten hier op maandag en het restaurant was vol!