Restaurant Chocolat krijgt een nieuwe eigenaar - chefkok Dorus Clement neemt het over van Mandy Vink

Na 15 jaar draagt Mandy Vink het stokje over aan haar rechterhand en chefkok Dorus Clement. De jonge getalenteerde kok werkt al bijna vijf jaar bij Chocolat en pakt de uitdaging graag met twee handen aan. Vandaag nodigde deze jonge getalenteerde chef ons uit voor een toelichting.

Voor Dorus was het volgens eigen zeggen een langgekoesterde droom om een eigen zaak te starten. Al in het eerste jaar dat hij bij Chocolat werkte kwam de overname ter sprake. "Destijds was het te vroeg voor mij, maar nu ben ik er helemaal klaar voor. Daarnaast wordt ik door mijn vriendin ondersteund in de back-office."


HET WAS EEN LANGGEKOESTERDE DROOM OM EEN EIGEN ZAAK TE BEGINNEN! 

De overname is sinds gisteren (17 juli) helemaal rond, maar Mandy Vink zal tot het einde van 2017 nog 3 tot 4 dagen blijven werken in de zaak. Dorus licht toe dat er dit jaar nog geen grote veranderingen plaats zullen vinden. Hij was namelijk al actief betrokken bij de verbouwing die vorig jaar heeft plaatsgevonden, waardoor de zaak volgens hem al heel eigen voelt. "Vanaf volgend jaar wil ik weer een nieuwe kaart introduceren en wellicht kleine aanpassingen doen in de zaak. Wat we vanaf volgende week wel introduceren is ons guilty pleasure menu!"

Guilty Pleasure Menu
Het Guilty Pleasure Menu is een vijf gangen gastro-menu, bestaande uit alle favoriete gerechten van Mandy en Dorus. Over het menu lees je volgende week meer op onze website. 

 

Bekijk hier het filmpje van de bekendmaking via Vimeo. 

Chocolat-Stokje-overdragen from Restaurant Chocolat on Vimeo.


Tags: Overname, Chocolat, 't Sas