Foodblog: diner bij Barbier

Scheren, knippen, drankjes en dineren: dát is wat je kunt doen bij Barbier Breda. Het is een van de meest unieke en veelzijdige horecazaken van Breda. Je kunt hier terecht om je haren te laten knippen, je baard te laten trimmen, een drankje te doen aan de bar, uitgebreid te dineren in het restaurant of cocktails te drinken in de geheime Speak-Easy bar. Onze foodies gaan dit keer voor een heerlijk diner.

Scheren, knippen, drankjes en dineren dát is wat je kunt doen bij Barbier Breda

Bij binnenkomst worden wij gelijk vriendelijk ontvangen in de kapsalon en tevens bar. We worden meegenomen naar het restaurant gedeelte wat zich achterin de zaak bevindt. Het is een gezellige en warme ruimte met uitzicht op de deels open keuken.

We nemen plaats aan een gezellig tafeltje en beginnen de avond met een heerlijke Gin Tonic en een lekker broodje. Mijn tafelgenoot kiest voor de Gospel Dutch Gin van Jopen met een schweppes Pink Pepper, een bijzondere combinatie geserveerd met rode paprika. Ik kies zelf voor de Hanami Gin met een schweppes hibiscus, deze wordt geserveerd met bevroren aardbeitjes en is heerlijk zoet en fris! 

De broodjes worden warm geserveerd met drie huisgemaakte smeerseltjes: aioli, kruidenboter en tomatentapenade. Hmm, dit belooft een goede avond te worden!


We gaan voor a la carte vanavond, daarbij hebben we de keuze uit de hele menukaart. We kiezen voor de carpaccio met de biersuggestie Leffe Blond en de oriëntal salmon met de biersuggestie Witte Anker Hopwit. 


De carpaccio is een echte klassieker die altijd goed in de smaak valt! Deze wordt geserveerd met truffelmayonaise, parmezaanse kaas,  geroosterde pijnboompitjes, zoete tomaatjes en knapperige rucola.  


De oriëntal salmon bestaat uit een verse zachte zalm met een pittige wasabi crème, een perfecte smaakcombinatie. Dit voorgerecht heeft een Aziatische touch waarbij het lijkt op een sushi gerecht. Het is afgetopt met edamame boontjes en sesamzaadjes. De combinaties in dit gerecht zijn perfect op elkaar afgestemd. Verrassend lekker!

Voor het hoofdgerecht kiezen we de vegetarische Risotto Pomodoro en de Braised Veal. 
  

De Risotto Pomodoro is een lekkere romige tomaten-paprika-risotto met een goede bite. De risotto is afgetopt met verse tomaatjes, knapperige rucola en geitenkaas. De geitenkaas is heel zacht en romig en heeft ontzettend veel smaak. De biersuggestie bij dit gerecht is een frisse La Chouffe. Een echte aanrader wat ons betreft!


De Braised Veal is een zachte kalfssukade die wordt geserveerd met een garnering van aardpeer, aardpeergel, knolselderij, pesto en rode wijnsaus. Als bijgerecht krijgen we een mandje met "fat fries". De Barbier serveert fat fries en skinny fries, wij dachten dat dit zou staan voor de hoeveelheid vet, maar het betekent simpelweg de dikte van de frietjes. Het rosé gegaarde vlees is super mals en is zeer goed gekruid! De knolselderij zorgt voor een knapperige bite bij het zachte vlees. De biersuggestie bij dit gerecht is van brouwerij 't IJ, Natte.

Voor het dessert kiezen we Ötzi's treasure en the Kingfisher. Hierbij is de biersuggestie Hertog Jan Grand Prestige uit 2018.


Ötzi's treasure is een heerlijk zoet dessert. Het bestaat uit een luchtige aardbeien bavarois met daarnaast een verfrissend bolletje vanille ijs. Het is afgetopt met lekkere verse aardbeien en basilicum. De basilicum in combinatie met de aardbeien zorgt voor een echte smaakexplosie! 


The kingfisher bestaat uit een zachte pudding met een cake bodem. Zoals het eruit ziet, zo smaakt het ook! De pistache smaken overheersen en zijn heerlijk in combinatie met de zoete gel van perzik. De garnering bestaat uit een krokantje, een bolletje pistache ijs en gekarameliseerde banaan. Het is de perfecte afsluiting van een heerlijk diner.

Zoek je een hippe plek waar je verrassend lekker kunt dineren? Dan is Barbier een uiterst geschikte locatie voor je!

Tags: Barbier, Foodblog