Foodblog: 3-gangen diner bij 't Hart van Breda

t’ Hart van Breda, vernoemd naar de ligging, je raadt het al; in hartje Breda. Midden in het centrum op de Grote Markt geniet je in dit grandcafé van een goede lunch, snel of uitgebreid diner, of gewoon van een lekkere cocktail met de populaire ‘Nacho’s van het Hart’. Wij gingen voor een diner bestaande uit drie overheerlijke gangen.

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN dinerbon t.w.v. €50,- bij 't Hart! 

We worden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. Om te beginnen bestellen we een cocktail. Ik kies voor de ‘Pornstar Martini’ en mijn tafelgenoot voor de ‘Mangolicious’. Beide cocktails hebben een een heerlijke zoete smaak van tropische vruchten. De martini wordt gemaakt met passievrucht en de mangolicious, zoals de naam al verklapt, met mango. 

Carpaccio op zijn best!

Tijd om een keuze te maken voor het eten. Als voorgerecht kiezen we de rundercarpaccio en de Mediterraanse salade. De rundercarpaccio wordt geserveerd met oude kaas, rucola, rode ui, en truffelmayonaise. Vaak wanneer je rundercarpaccio besteld zit er, naar mijn mening, te veel mayonaise bij in verhouding tot de carpaccio zelf, waardoor je het vlees zelf amper proeft. Bij t’ Hart gelukkig niet. Er zit genoeg carpaccio bij en ook lekker veel rucola, dus niet een paar takjes slechts voor garnering, maar ook voor de smaak. Rucola past daar juist zo goed bij!

Ook de Mediterraanse salade is een echte aanrader. Deze wordt geserveerd met lekkere Serranoham, kleine stukjes zoete mango, heerlijk zachte mozzarella, walnoten, sla, frisse komkommer en balsamico-azijn dressing. Een goed begin!

We gaan voor een tweede ronde cocktails. Hoewel ik graag nog een keer voor de ‘Pornstar Martini’ ga, omdat die mij echt goed bevalt, wil ik toch ook graag nog een andere proeven en kies voor de ‘Greenflower’ : een lichte cocktail, met een bloemige smaak. Mijn tafelgenoot bestelt een 'Cosmopolitan', de welbekende cocktail met cranberrysap en vodka. Ook echt beiden weer zeker het proberen waard!

Voor het hoofdgerecht bestellen we de zalmfilet en de runderbavette, beiden rosé gebakken. De hoofdgerechten worden geserveerd met gemengde salade en mayonaise en een keuze uit friet, aardappelwedges of (glutenvrij) brood. De zalm wordt geserveerd met citroen. Dat geeft de het vettige van de vis een verfrissende touch. Verder is er bieslook en Bearnaisesaus aan het gerecht toegevoegd en maken wij de keuze voor friet. 

De runderbavette is lekker op smaak gebracht met diverse kruiden. Bij dit gerecht moet nog een keuze gemaakt worden tussen peper- of champignonsaus of gebakken champignons. Ik ga voor de laatste. Daarnaast kies ik de aardappel-wedges. Zowel de zalm als de bavette zijn een smakelijk en goed vullend gerecht.

We sluiten af met een Hollands kaasplankje. De truffelkaas is onze favoriet, maar de kaas met peper is ook zeker het proberen waard. Het plankje wordt geserveerd met appelstroop, walnoten en een stukje vijgenbrood, wat mooi complementeert met de kazen. 

Zo zacht dat het smelt op je tong!

Naast het kaasplankje bestellen we de witte chocolade parfait. Deze is zo heerlijk zacht dat het smelt op je tong. De verse aardbeien maken het geheel iets fruitiger . Het kletskopje heeft een mooie bite en de munt geeft het gerecht een frisse twist. Bij de parfait willen we wat te drinken. Op de kaart staan naast de reguliere ook speciaal koffies! Wij bestellen een French Coffee (koffie met Grand Marnier en een flinke dot slagroom).

Let's drink cocktails!

Al met al hebben we met volle teugen genoten van het eten en de cocktails. Voor alle cocktailliefhebbers organiseert 't Hart elke dinsdagavond bovendien een cocktailnight. Alle cocktails zijn dan zes euro. 't Hart heeft een ontzettend ontspannen en gezellige sfeer en het is zeker de moeite waard om de nieuwe kaart eens uit te proberen!

Tags: dineren bij 't hart van breda, foodblog, 't Hart van Breda