Foodblog: Borrel bij de Vesting.

We zijn uitgenodigd om te gaan borrelen bij De Vesting aan de gezellige Vismarktstraat in Breda. Deze uitnodiging slaan wij natuurlijk niet af, en we nemen onze vrienden mee. Want dat is waar het allemaal om draait bij De Vesting. Vrienden, borrelen, gezelligheid. En sinds kort kun je borrelen mét lekkere hapjes. 

Maak kans op 2 x een diner voor 4 personen + cocktail van het huis!


Het is vrijdagavond en de sfeer zit er zoals altijd goed in aan de Vismarktstraat. Middenin het bekendste uitgaansstraatje van Breda vinden we De Vesting, in een prachtig historisch pand met een indrukwekkende gevel. De ambiance in de leuk ingerichte en sfeervol verlichte zaak is heerlijk. We voelen ons er meteen thuis. We worden enthousiast verwelkomd door eigenaar Freek en bedrijfsleider Bram, en vinden een tafeltje aan het raam, waar we leuk uitzicht hebben. 

Iedere vrijdag en zaterdagavond gaan de voetjes hier van de vloer! 

Freek: “Deze tafels hebben we op maat laten maken en kunnen allemaal ingeklapt worden, want iedere vrijdag en zaterdagavond hebben we vanaf een uur of tien een te gekke DJ en dan gaan de voetjes hier van de vloer.” 

We nemen een kijkje in de bierkaart. Drie Goose Islands, verschillende Belgische bieren; keuze genoeg! En een lekker Juupje op de tap. De Vesting heeft ook een mooie cocktail- en gin-tonic kaart. Wij gaan voor een speciaalbiertje en laten ons verder verrassen. 

In de zomer kan de gevel open en is het net of je buiten zit! 


Freek vertelt ondertussen dat De Vesting een jongensdroom is van drie studenten die na hun studie terug in Breda komen en het plan hebben samen een kroeg te beginnen. “Naast onze reguliere baan, eigenlijk gewoon voor de gezelligheid.“ En zo geschiede. Er wordt op zoek gegaan naar een geschikt pand, en dan kom je al snel uit in het leukste straatje van Breda. “Dit pand is perfect, het is niet te groot dus de sfeer is intiem. 


In de zomer kan de gevel helemaal open en is het net of je buiten zit.” Het is inderdaad een tof pand. Achterin de zaak kun je met een trapje naar beneden en vind je nog meer tafeltjes. Aan de bar is het gezellig druk. De muziek is heerlijk. Veel jaren ’80 en ’90, Police, Depeche Mode, Simply Red. Wij zijn er dol op!


En dan arriveert onze tapasplank! We krijgen kakelvers Turks brood met aioli en tapenade, olijven en zongedroogde tomaatjes, salami en chorizo. De boterzachte serranoham wordt vers gesneden met de prachtige retro snijmachine. Ondertussen stroomt de zaak langzaam maar zeker vol. Bram: “We hebben ook diverse verenigingen die hier komen borrelen. Studenten, of zoals vanavond, de JOVD.


"Zijn jullie klaar voor de volgende ronde?” Ja dus. We krijgen een kaasplankje met Spaanse manchego, een zachte Franse saint-paulin en een romige goudse met pittige mosterd. Even later komt Freek binnen met Spaanse albondigas. “Ja het fornuis is boven, rechtstreeks van het vuur zijn ze nét even wat lekkerder. Ik moest dus even omlopen”. Deze gekruide gehaktballetjes zitten in een overheerlijk tomatensausje. Lekker met het Turks brood. Freek vertelt dat hij graag een kleine eetkaart wilde voor bij de borrel, niet per se de standaard bitterbal, maar iets originelers. 


“We hebben het eerst uitgeprobeerd bij onze vrienden, en deze hapjes zijn het best uit de test gekomen. Zijn jullie al klaar voor de empanadas?” Ja hoor, tuurlijk. Maar wat is het? Empanadas is een gerecht uit de Argentijnse keuken. Eigenlijk is het een gevuld pasteitje. We krijgen drie verschillende; met gekruid gehakt, pittige kip, en met spinazie en feta. Jummie. Ook weer een goede begeleider voor bij ons biertje. 

niet per se de standaard bitterbal, maar iets originelers!

De Vesting wordt inmiddels alleen nog gerund door Freek. Het hebben van een eigen kroeg paste niet goed meer in het drukke gezinsleven van de twee voormalig mede-eigenaren. “Zelf ben ik als fiscalist te druk om fulltime in de zaak te staan. Voor mij was het dus belangrijk een goede
bedrijfsleider te vinden. Met Bram heb ik die gevonden.” En die komt ondertussen toevallig met de crostini’s aangelopen. 


Heerlijke krokante broodjes met geitenkaas en honing, gegratineerd in de oven. Zalig. Wij zijn om! We hebben onze nieuwe stamkroeg gevonden. De ongedwongen sfeer, de heerlijke muziek, de oprechte hartelijkheid van Freek en Bram. Wij sluiten deze mooie avond af met een lekkere koffie en lopen door een prachtig witte binnenstad terug naar huis. 

Wil jij ook een heerlijke avond bij De Vesting? Loop gerust binnen voor een borrel en een hapje. Je kunt ook je feestje vieren bij De Vesting. De zaak leent zich perfect voor een borrel in een intieme setting. Van 10 tot 80 personen, met of zonder catering, of wil je alleen de zaak afhuren en verder alles zelf regelen? Vraag naar de mogelijkheden want die zijn eindeloos. Neem een kijkje op de website of mail naar info@devestingbreda.nl 

Tags: foodblog