Tags: Foodblog, Parc, Grote Markt, diner, Verrassingsmenu

Foodblog: diner bij Parc

Op een heerlijk zomerse avond besloten onze foodies te gaan eten bij restaurant Parc aan de Grote Markt in Breda. Parc is al jaren een begrip in Breda; zowel voor lunch, diner als borrel. Het restaurant serveert mooie verfijnde gerechten in een sfeervolle ambiance. 

WIN EEN DINER VOOR TWEE PERSONEN VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!

Na een prettig welkom van de gastheer nemen we plaats op het terras. Met uitzicht op de Grote Markt is er genoeg te zien en konden we de laatste zonnestralen meepakken. Parc biedt een drie gangen menu voor 30 euro, maar de gastheer adviseert ons het verrassingsmenu. Mijn vriendin geeft aan vegetariër te zijn en dit blijkt geen enkel probleem. 

Na een bruisend aperitief en een broodje mogen wij genieten van het voorgerecht. Voor mij kabeljauw met quinoa salade en coquilles, gedecoreerd met een saus van doperwten. Mijn vega-vriendin heeft een maistaartje, dezelfde quinoa salade als ik en een crème van basilicum. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Peru. 

Bij ons gerecht krijgen we ieder een andere wijn. Ik krijg een Chardonnay van Les Coquilleres en mijn vriendin een Sauvignon Blanc van Petirrojo. De wijn vult het gerecht goed aan en zorgt voor een finishing touch. 

Na ons voorgerecht kunnen wij met hoge verwachtingen uitkijken naar het hoofdgerecht. Ik krijg een malse rib-eye steak geserveerd met een mousseline van truffel en gegrilde seizoensgroenten, afgemaakt met een kaviaar van aubergine. 

Mijn vriendin krijgt een vegetarische paella. Alleen de opmaak van het bord verdient al de hoofdprijs. Op haar prachtig gedecoreerde bord liggen ook de verschillende gegrilde seizoensgroenten en ook hier zien we de kaviaar van aubergine terug. Dit gerecht is afgemaakt met een bijpassende paprika saus. 

We krijgen bij onze gerechten frietjes en knoflook aardappeltjes geserveerd. Bij ons hoofdgerecht drinken we een wijn die de smaak van het eten aangenaam versterkt. Bij de paella schenkt de gastheer voor mijn vriendin een Pinot Grigio van Ronco dei Folo in en bij de rib-eye drink ik een fruitige rode Shiraz van Wirra Wirra.

Als dessert krijgen we een chocolade taartje met ijs, aardbeien en een sabayon van cava en munt. Klinkt heel ingewikkeld, is vooral erg lekker. Een smakelijke dessertwijn maakt het geheel compleet. 

Een geslaagd menu, kunnen wij zeker concluderen. Gezien de prijs, de locatie, de gastvrijheid en de kwaliteit van het eten is dit absoluut een aanrader!