Foodblog: Hop On Hop Off Festival 2018

Gisteren is de eerste editie van Hop On Hop Off festival in de kunstijsbaan van Breda gestart. Hop On Hop Off is het grootste semi overdekte speciaalbier en foodtruckfestival van de Benelux. Uiteraard besloten onze foodies hier ook een kijkje te nemen!


We lopen tegen half 5 binnen in de grote hal. Er klinkt al gezellige muziek. We besluiten eerst een rondje te lopen om te kijken wat er allemaal is. Halverwege valt ons oog op de ”Hertog Jan” brouwerij. We zien een “Grand Prestige tap”. Als we de barman vragen om een aanrader verwijst hij ons meteen naar Gerard (meesterbrouwer bij Hertog Jan). Hij staat voor de bar en presenteert vijf verschillende grand presige bieren. Gerard vertelt met veel passie over de smaken en hoe ze gebrouwen zijn, ook schenkt hij een klein slokje in voor ons en de andere gasten die met volle aandacht staan te luisteren naar zijn verhaal. Zo kun je meteen je favoriet uitkiezen! Ik vond deze brouwerij erg leuk. De grand prestige bieren zijn echt de moeite waard, ze hebben allen heel verschillende smaken en je krijgt er meteen een leuke uitleg bij. 

De “Bourbon VOC kruiden” is een ware smaakexplosie! Zeker het proberen waard, maar aangezien wij nog voor ons eerste biertje gingen kozen wij twee lichtere bieren; de “Bourbon” en de “Bourbon Jeneverbes”. De “Bourbon” heeft een scherpe smaak, met zoete tonen van vanille, kokos en karamel. De “Bourbon jeneverbes” heeft een meer gebalanceerde smaak, met wat zure tonen van jeneverbes en zoete tonen van vanille en karamel.

Ons volgende biertje halen we bij brouwerij “Stapzwan”. We gaan voor een “030 dubbel IPA” een lekker fris biertje met citrusachtige tonen en een “UPA” een weizen IPA met vlierbloesem., fruitig met bloemige tonen!

We beginnen trek te krijgen en besluiten een kijkje te nemen bij “Stoom”. We proberen de dimsum en de gyoza (japanse dumpling). Kleine aziatische hapjes gevuld met groenten of kip. Ze stoomen de lekkernijenin grote bamboo manden, zaols ze dat in Azië ook doen. Het wordt geserveerd met een bakje soya sauce. Een lekker licht hapje, goed om mee te beginnen!


We bestellen ons volgende bier bij “Van de Streek” brouwerij, een “Splash!” (Session IPA). Superfris, licht en doordrinkbaar bier. 

Wanneer we langs “Batty’s BBQ & Bakplaat komen loopt het water ons in de mond. Er liggen grote biefstukken te garen op de bakplaat. Het broodje biefstuk met truelmayo is echt een dikke vette aanrader als je het mij vraagt! De kok vraagt ons of we van pittig houden. Tuurlijk! Hij serveert het broodje met jalapeno peper, sla, ajar en kappertjes. Het vlees is hemels! Heerlijk mals en goed op smaak.

Ons bier is op. We besluiten de volgende brouwerij op te zoeken, maar onderweg zien we een cocktailwagen. We zijn benieuwd naar de Mojito Strawberry. Een heerlijke zoete cocktail met een frisse hint door de verse muntblaadjes. Naast de alcolhoudende, hebben ze ook alcoholvrije cocktails. Voor ieder wat wils dus!

We willen nu toch wel weer een biertje proberen. Ze hebben zo ontzettend veel verschillende soorten, echt een luxe! Dit maal valt ons oog op de ”HillDevils Beers”. Wil je een keer iets heel anders proberen? Bestel dan de “Red Hot Hilly Peppert” heeft een hele bijzondere smaak. De naam verklapt het eigenlijk al, het bier smaakt naar rode peper. In de afdronk proef je de peper het sterkst. Je moet er natuurlijk van houden, maar ik vond hem heerlijk! In ieder geval zeker het proberen waard. Het is toch net even wat anders dan anders!

We bestellen wat vegatarische loempiaatjes bij “Om Tiebetan”. Naast de truck staat een tafeltje met diverse sausen van zoet tot pittig die je zelf kan toevoegen aan je bestelde hapje of maaltijd. De loempia’s smaken goed, een lekker licht hapje voor tussen door.

We blijven even in de Aziëatische sferen door ons volgende bezoek aan “Try Thai”. Wat is dit genieten! We gaan voor de autentieke “tom ka kai”, dit is een thaise soep op basis van kokosmelk en citroengras. Er zit kip tomaat, champignon, bosui en koriander bij. Door de kleine palmboom en de grote wokpannen waar de koks de maaltijden vers voor je bereidden is het net alsof je even in Thailand zit!

De soep bevalt ons zo goed, dat we nieuwschierig zijn naar meer. We bestellen de maleisische curry; Rundvlees gestoofd in curry met kaneel, kardemom, kokosmelk en krieltjes. Wat een gerecht! Een bijzondere combinatie, wat een feestje in je mond bezorgt! 

De burgers en frieten blijven het ook altijd goed doen op deze events, maar je mist écht wat als je hier niet even een kijkje neemt. Dit is tot nu toe toch wel ons favoriet besluiten we terwijl de (vega) maïskoekjes op tafel verschijnen. 10 minuuten Thailand op de ijsbaan inBreda!

Inmiddels hebben we al heel wat gegeten en ontstaat er een lichte trek naar iets zoets. Na een tijdje lopen terwijl we genieten van de gezellige drukte en de muziek van de life bands, zien we “Madame Cocos”. Heerlijke homemade “cocoballs” in verschillende smaken. Wij kiezen een “Red Velvet” en een met witte chocola. Té lekker. Echt een zoete verwennerij voor na het eten als je nog zin hebt in iets zoets. Ook goed om te weten; Je kan ze laten inpakken en meenemen voor thuis op de bank!

“Wijn na bier, brengt plezier!” Bij “Lekker Wijnig” denken ze er in iedergeval wel zo over! Houd je niet zo van bier? Neem dan hier een kijkje! Een wijnbar in een vintage caravan. Er staan schattige tafeltjes waar je rustig kunt genieten van een lekker glas wijn.We sluiten af bij “Het Ijsmoment” Heerlijk als “dessert” aan het eind van je avond maar ook prima als aperitief om juist je avond mee te starten. Sgropinno met citroensorbet, prosecco en een scheutje vodka, dus niet voor de kids, maar die kunnen ondertussen lekker genieten van het verse schepijs of een fruitige milkshake.

Over de kleintjes onder ons gesproken, die kunnen zich hier prima vermaken! Kleuren, knutselen, of even los gaan op het springkussen, er is van alles wat! Een gezellig, toegangkelijk festival. Wij hebben een hele leuke avond gehad, lekker gegeten en bijzondere bieren geproeft. Dus mocht je dit weekend nog geen plannen hebben, neem dan zeker een kijkje op het

Hop on Hop o Festival!
Zaterdag 13.00 - 23.00
Zondag
 13.00 - 21.00

Tags: Foodblog, hop on hop off