Foodblog: Genieten in Italiaanse sferen bij de Pasta Kantine

Vanavond zijn we te gast bij de Pasta Kantine, waar we vriendelijk worden ontvangen door de eigenaren. Het gemoedelijke sfeertje in het restaurant bevalt ons meteen. Er zijn al aardig wat tafeltjes gevuld, dus dit belooft veel goeds. We zijn benieuwd en laten ons graag verrassen!

We laten ons graag verrassen

We wanen ons helemaal in Italiaanse sferen en starten de avond met een Aperol Spritz en een Limoncello Spritz. Niet alleen lekker voor bij het borrelen, maar ook zeker als aperitief voor (of natuurlijk tijdens) een lekker diner. 

Daarnaast krijgen we een mandje brood met verschillende smeersels en olijven. Het brood is lekker vers en zelfs nog warm. Heerlijk met de kruidenboter en tapenades!

Natuurlijk hebben we van tevoren de menukaart al bekeken, want tja... Een goede voorbereiding is het halve werk! Ons oog viel toen al meteen op de Grande antipasti da chef, iets waar je ons zélfs voor wakker mag maken. Terwijl we nog genieten van het brood worden we verrast als er een goedgevulde plank met allerlei lekkere dingetjes op tafel wordt gezet. 

Mortadella, olijven, noten, melone con prosciutto, pittige salami, tomaat met basilicum en mozzarella, verschillende soorten kaas (truffel, peper/olijf/rucola en naturel) en grissini met prosciutto. We worden echt goed verwend! 

Ook staat er een klein ovenpannetje op de plank, gevuld met Melanzane con pecorino e mortadella. De aubergine is zacht, de huisgemaakte saus erg goed van smaak en de combinatie met de pecorino is super lekker. Daarnaast proeven we de Arrosticini: gegrild schapenvlees uit Abruzzo, geserveerd met een frisse yoghurt dressing met munt. Als laatste storten we ons op de crostini's. De ene is belegd met verse zeevruchten en de andere met tomaat. Heerlijk!

Na het smakelijke voorgerecht komt Leon bij ons aan tafel vertellen wat we krijgen voor het hoofdgerecht: drie verschillende pasta's én twee salades. Wat een verwennerij! Niet veel later zien we de serveerster onze kant op komen. 

We beginnen met de Tagliatelle con funghi di bosca. Een vegetarische pasta bestaande uit bospaddestoelen die gebakken zijn in rozemarijn/tijm boter, gegrilde groene asperges, geroosterde hazelnoten, knoflook, witte wijn en Grana Padano. Ik lieg niet als ik zeg dat dit de lekkerste vegetarische pasta is die ik in m'n leven gegeten heb. Dat zegt genoeg, toch? De combinatie van geroosterde noten en champignons is echt goed!

De geur van de Linguine al frutti di mare roken we al van afstand, maar de smaak is nog vele malen beter. De pasta is erg goed gevuld met verschillende zeevruchten: gamba's, mosselen en inktvis. De rode peper maakt het gerecht licht pikant en is een goede combinatie met de knoflook, dille en lente-ui. Dit is echt een aanrader!

Als laatste pasta proeven we de Ravioli di carne con salsa al tartufo. Super verse (!) ravioli gevuld met gehakt, overgoten met truffelroomsaus en bovenop ligt prosciutto, rucola en Grana Padano. Dit is hoe een Italiaanse pasta hoort te zijn: perfecto!

Naast de pastagerechten genieten we van de salades. De Insalata di carpaccio bevalt erg goed. Dit is natuurlijk ook een all time favorite! Daarnaast krijgen we de Insalata Mista: een lekkere frisse salade met gemengde sla, cherrytomaatjes, olijven, komkommer en een citrus-dressing.

Bij onze hoofdgerechten genieten we van een goed glas rode wijn, de Montepulciano. Een zachte wijn met een kruidige afdronk. Erg smaakvol in combinatie met de verschillende pasta's en salades. 

Alle zoetekauwen kunnen hun geluk op bij de Pasta Kantine, de dessertkaart ziet er namelijk erg goed uit. Wij hebben het geluk dat we van alles mogen proeven en krijgen de Degustazione della dolce vita. Dit is de proeverij van verschillende huisgemaakte desserts (lees: bijna alle desserts die op de kaart staan).

Op de goed gevulde plank vinden we een groot stuk tiramisu, semifreddo, brownie, sorbetijs in twee smaken en panna cotta. Wat we het lekkerst vonden? Dat weten we niet eens, alles was heel goed! En zoals bij alle gerechten proef je ook hierbij dat het vers gemaakt wordt. Dat kan natuurlijk niet beter. 

We sluiten de avond af met een goede Italiaanse cappuccino. Fijn om nog even na te kletsen en het lekkere eten te laten zakken. Wij hebben genoten!

Tags: De Pasta Kantine, Foodblog