Foodblog: lunch bij Jan en Alleman

Deze week schoven wij aan bij Jan en Alleman in de St.Janstraat om dit keer de lunch te proeven op het zonovergoten terras achter de lunchroom. Op het gezellige terras zit je heerlijk uit de wind en ben je even volledig uit de drukte van de binnenstad, ideaal als je bijvoorbeeld een dagje gaat shoppen op de Veemarktstraat, St.Annastraat, Catharinastraat of in de St. Janstraat zelf.

Uit de wind, in de zon en volop rust, een heerlijk terras!

Op het terras wordt je al snel begroet door een van de lieftallige medewerkers en wordt je op je wenken bediend. De bediening bestaat gedeeltelijk uit jongeren met een verstandelijke beperking die nauw samenwerken met de rest van de gastheren-en dames. Ik koos voor de sandwich pikante kip. Bij de sandwich kon ik kiezen tussen wit-of bruin brood en het gerecht werd snel geserveerd. Het was op zijn minst een volledig gerecht te noemen, bij Jan en Alleman krijg je absoluut waar voor je geld. De sandwich komt op twee dik gesneden stukken vers brood die rijkelijk belegd zijn met malse kipfilet, paprika, rode ui, gemengde salade en champignons. 

De kip en groenten worden gebakken in een garnering van sambal olie, chilisaus en gembersiroop. Hierdoor had het gerecht in eerste instantie een licht zoete smaak en een lekker pittige nasmaak. De sambal is niet overheersend en perfect voor bij de lunch. Om het gerecht op te frissen krijg je er een kleine salade van zoetzure komkommer en verse rode ui bij, deze smaken blussen het pittige karakter van het gerecht iets af.

Lunchen bij Jan en Alleman is een heerlijk ontspannen aangelegenheid, zeker op het zonnige terras achter de lunchroom. Je krijgt er absoluut waar voor je geld en de service is bijzonder goed.


Tags: Jan en Alleman, Foodblog, Eten in Breda, Lunch, Oostelijke Binnenstad