Foodblog: luxe lunch bij Deli de Jong

De Jong Deli vindt zijn oorsprong in Bakkerij de Jong en is daarmee de 4e generatie broodbakkers in de regio. De Jong Deli is een (dag)restaurant, traiteur, delicatessen- en bakkerswinkel waar je vijf dagen per week terecht kunt voor allerlei heerlijkheden. Onze foodies werden uitgenodigd voor een luxe 3-gangen lunch. 

In januari dit jaar werd de zaak uitgebreid met een grote serre (zie onderstaande foto). Er zijn zo extra zitplekken gecreëerd, waaronder luxe fauteuils om te loungen. De ruimte is ook uitermate geschikt voor privé aangelegenheden. In de zomer kunnen alle deuren open, waardoor binnen en buiten met elkaar worden verbonden. 

WIN EEN LUXE LUNCH VOOR TWEE PERSONEN VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!

Een bezoek aan De Jong Deli is een beleving van begin tot eind. Je komt binnen via de winkel, waar je wordt verwelkomd door aangename geuren van vers brood en delicatessen. Via de winkel loop je door naar het horecagedeelte: twee open ruimtes met een moderne inrichting. We worden hier vriendelijk verwelkomt en mogen een tafeltje uitzoeken. Onder het genot van een kopje koffie en een exotische smoothie bekijken we de menukaart. 

De lunchkaart bestaat uit een ruime keuze aan belegde broodjes, maar ook warme gerechten. Ons oog valt op het wekelijks wisselend 3-gangen menu en "De Jong Deli special". 

Als voorgerecht krijgen we een oosterse carpaccio van runderhaas op Japanse wijze. We drinken hierbij een mooie rode wijn van Valentino Montepuliciano. Dit is dus geen standaard carpaccio met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise. De carpaccio wordt geserveerd met stukjes watermeloen, tofu, lente uitjes, stukjes pindarots, witte kool, soja, kruiden en wasabi mayonaise. Verrassende ingrediënten en combinaties, maar onwaarschijnlijk lekker. Na hap één waren we verkocht, dit is oprecht de lekkerste carpaccio die we ooit op hebben. Het is een complexe explosie van smaken en texturen, maar volledig in balans. Zacht, krokant, zoet, zuur, zout, fris, alles zit erin.

Het hoofdgerecht is een kabeljauwbeignet op tomatensalsa geserveerd op een Venetiaanse pasta pesto. Hierbij wordt een Puerto Viejo Chardonnay geschonken. Het gerecht is mooi opgemaakt en wordt in een diep bord geserveerd. De vis is goed gegaard en is omringd door een krokant jasje. De pasta en tomatensalsa zijn hoog op smaak en vormen een mooie combinatie met de vis. De wijn gaat goed samen met het gerecht en voegt mooie frisse tonen toe. 

De Jong Deli Special is een bijzonder gerecht en misschien het beste te omschrijven als een soort surf and turf op Oosterse wijze. Onderop ligt een runder carpaccio met dunne plakken komkommer en wasabi saus. Daarboven ligt een krokante kipfilet met tomatenschijven. Als laatste volgt een scampi burger met julienne gesneden witte kool, kroepoek en twee kwarteleieren. Wederom een bijzonder gerecht dat je waarschijnlijk nergens anders in Breda tegen komt. Ondanks de complexiteit van smaken en texturen is ook dit gerecht prachtig in balans. Het is een smaakexplosie, waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen!


Voor het dessert hebben we de keuze uit koffie, dessert of kaas van Tricht Affineurs. We kiezen voor het dessert en een lekker kopje koffie. Als dessert krijgen we huisgemaakt vanille roomijs met aardbeien, slagroom, aardbeiensaus en suikerkristallen. Een heerlijk fris en romig gerecht om mee af te sluiten. 

De koffie is van Giraffe, een mooie hoogwaardige koffie die we waar mogelijk graag bestellen. De koffie werd geserveerd met een huisgemaakte gevulde koek en twee heerlijke paaseitjes. Het is duidelijk dat ze bij De Jong Deli over elk detail nadenken. 


De Jong Deli is wat ons betreft niet een aanrader, maar een must voor iedereen die van lekker eten houdt. De belegde broodjes kosten gemiddeld €8  en de  hoofdgerechten kosten €16,75. Het menu (voor, hoofd en na) kost €28,75 (€33,75 met kaas als dessert). Schappelijke prijzen, zeker voor het niveau van de gerechten. Hier moet je gaan eten als je echt wilt genieten. 

Tags: De Jong Deli, Foodblog, Lunchen in Breda