Foodblog: Super Sábado, de Spaanse pinchosavond bij Vermut

Afgelopen zaterdag was het Super Sábado bij Vermut. Op deze typisch Spaanse 'super zaterdag' werd extra uitgepakt met de pinchos en waanden gasten zich eventjes in Spaanse sferen. Zoals we het uit Spanje kennen stond de bar vol met een ruime keuze uit warme, koude, zoete, hartige, grote en kleine pinchos voor maar 1, 2 of 3 euro. Uiteraard waren onze foodies erbij!

Toen we rond 18:00 uur aan kwamen zat het terras al vol. Binnen werd ons uitgelegd dat het Super Sábado concept  vandaag voor het eerst werd georganiseerd. De prijzen van de pinchos zijn herkenbaar aan de verschillende stokjes. De pinchos mochten we zelf pakken, de stokjes bewaar je en reken je achteraf af. Op goed vertrouwen dus!


We startten met twee Spaanse biertjes aan de bar: de klassieke Estrella en een Damn Lemon. Dit is een echt zomer biertje met citroen en limoen. Voor de liefhebber is er ook San Miguel of een donker biertje van Mahou. 

Met een overvolle bar was het lastig kiezen, er stonden namelijk bijna 30 verschillende pincho's naar ons te gluren! Naast de verschillende warme en koude pincho's stonden er ook, schaaltjes met Serrano ham, Manchego kaas, zoete pepertjes met roomkaas, olijven en zelfs kleine glaasjes met huisgemaakte gazpacho. We besloten daarom maar gewoon om zoveel mogelijk pinchos te proeven en te delen. 

Als eerste kozen we een aantal koude pinchos, waaronder de brie met chorizo, tonijnsalade, huisgemaakte pesto met buffelmozarella, pan tomate met Serrano ham, een pincho met zure ansjovis en sobrassada (gemalen chorizo) met geitenkaas en gekonfijte pompoen. De mooie en verrassende combinaties van de gerechtjes smaakten zeker naar meer! 

De naam Vermut is afgeleid van het gelijknamige drankje "vermouth". Daarnaast betekend Vermut zoiets als borrelen in het Spaans, wat meestal gepaard gaat met lekkere hapjes ofwel pinchos! We besloten daarom om een witte vermouth te bestellen. Vermouth is een versterkte kruidenwijn, met ontzettend veel variaties: wit, rosé, rood, zoet, droog, kruidig, bloemig etc. Als kennis wilt maken met het drankje kun je hier het beste een proeverij van 5 verschillende soorten bestellen. 


Terwijl we gezellig zaten werden de pinchos steeds bijgevuld en kwamen er ook nieuwe variaties bij. Met de warme pinchos werd meestal direct rondgegaan en kon je er eentje van de schaal pakken. Zo proefden we onder andere de knoflook gamba's, een mini hamburger met een kwartelei, tempura garnaal en warme geitenkaas met spek en honing, verschillende kroketjes en kip met aioli. 


Je kunt proeven dat alles vers bereid is en met liefde gemaakt wordt. We genoten van al het lekkers met een bijbehorend, geheel in de stijl passend drankje: witte sangria! 

Ter afsluiting kozen we voor wat zoete snacks, waaronder stokjes van aardbeien met chocolade. Die waren overigens zo lekker dat we twee stokjes pakten! De keuze was zo groot, en alles zag er zo lekker uit, dat we eigenlijk alle pinchos wilden proberen. We hebben heel erg ons best gedaan om dat te bereiken, maar het aanbod was groter dan onze buikjes aan konden. We moeten dus zeker nog een keer terug komen tijdens een volgende Super Sábado! Gelukkig is de intentie om dit concept regelmatig terug te laten keren en kunnen we dus volgende keer weer met een gerust hart verder met proeven. 


Bovendien hoeven we niet lang te wachten, want aankomende zaterdag viert Vermut haar 1 jarig bestaan en ook dan is het Super Sábado van toepassing. Verder komt er een DJ draaien en kan je de lekkerste pincho's proeven. Wij kijken er al naar uit! 

Tags: foodblog, Vermut, Lunchbar Vermut, jubileum, pinchos, Super Sábado