Foodblog: 3-gangen wild bij Restaurant Binnen Breda

De herfst is misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. De wereld kleurt prachtig oranje,het kacheltje kan weer aan, maar waar ik ook écht blij van word zijn de prachtige gerechten die zo mooi bij dit jaargetijde passen, zoals wild. Maak mij daar maar voor wakker. Bij Restaurant Binnen mogen wij het 3-gangen wild-menu gaan proeven. 

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN wildmenu voor 2 bij restaurant binnen!


Weg herfstdip! Restaurant Binnen zit op een markante locatie aan de Haven, in het pand van de oude bierbrouwerij van Breda. Het vier verdiepingen tellende pand huisvest op de begane grond een brasserie, op de tweede verdieping vind je de keuken-etage met chefs-table, op de derde verdieping het elegante restaurant en on top een club waar heerlijke feesten gegeven worden,met een magnifiek uitzicht op het centrum van Breda. 

We nemen eerst een kijkje in de menukaart. Er is een 3-gangen keuzemenu, we zien mooie verfijnde gerechten op de à la cartekaart en er is regelmatig een seizoensgebonden menu. En wat dacht je van een 3- 4- of 5-gangen 'buitengewoon Binnen arrangement' waarbij alles is inbegrepen? Een uitgebreide en gevarieerde wijnkaart. Verschillende wijnarrangementen maken de menukaart helemaal af. Eenmaal binnen bij Binnen voelt het of we in New Yorkse club zijn. Trendy, classy, relaxed. Fijne stoelen, mooi warm licht en een prettige sfeer. Achter de sfeervolle gordijnen de contouren van de stad, de citylights. 

Al snel zit het restaurant zo goed als vol, maar het wordt nooit rumoerig. We beginnen met een lekker aperitief. De amuse van het huis is een tonijncrème op een krokantje van aardappel met een compote van rode ui, en een zoetzuur van paprika. Alle ingrediënten, tot in perfectie op elkaar afgestemd, geven een sensationele smaaksensatie. 

De eerste ronde van ons wijnarrangement wordt ingeschonken, het is een Shiraz Cabernet van het Australische wijnhuis Coldridge Estate. De verleidelijke combinatie van Cabernet en Shiraz barst uit elkaar van rood fruit, is niet te zwaar maar heeft toch een volle body. Deze wijn schreeuwt om een krachtig gerecht. En dat krijgen we als onze gans arriveert. 

De prachtig gegaarde stevige ganzenfilet komt samen met een gestoofde 'pulled' ganzenbout. Het zoetje van de pompoencrème, pompoenchutney en zoetzure peen brengt dit tongstrelende gerecht in balans en geeft ons meteen de 'wildkick'. Gans -zo vaak eten we het niet- is, mits goed bereid, een enorm onderschat gerecht.


Bij de tweede gang serveert onze enthousiaste gastheer Jorrit een mooi opgediend, voorverwarmd bord met een mals rosé gebakken hertenfilet. Daarbij gebrande knol crème, kroepoek van cepes, gewokte andijvie en gebakken spruiten. De girolles zijn aangefruit, deze heerlijke paddenstoel past lekker bij hert. De krachtige eigen jus die bij het mals hertenfilet hoort wordt aan tafel geserveerd. 

De complexe smaken van dit gerecht vragen om een wijn die overeind blijft. Dat doet de Catalaanse Garnache uit 2015 van wijnhuis Miguel Torres. Genieten! Het bijzondere dessert bestaat uit een fugde van kastanje en witte chocolade met een friszuurzwarte bessen ijs, romige Crème Brûlèe-rondjes en blauwe bessen gel. Dit smaakvolle nagerecht wordt perfect begeleid door een heerlijke koele Spaanse Floralis. Een zoete dessertwijn, zacht van smaak met tonen van rozijn, die op de International Wine Challenge 2014 bekroond is met een bronzen medaille.

Met een Italian Coffee genieten we nog na. Wat hebben we genoten van het wildmenu. De prijs van 39,50 euro vinden wij meer dan schappelijk. Restaurant Binnen is een belevenis! Alles klopt hier, de setting, de gerechten, de bediening, en dat alles op een toplocatie. Dat hebben wij vanavond weer mogen ervaren.

Tags: Foodblog