Foodblog: Italiaans genieten bij De Pasta Kantine

De Pasta Kantine is inmiddels een begrip in Breda. Sinds de lente van 2016 kun je hier in een heerlijk huiselijke sfeer dineren. Als je op zoek bent naar een heerlijk toegankelijke pasta of juist een variatie op de alom bekende carpaccio ben je hier aan het juiste adres. Wij namen de proef op de som en genoten van een heerlijk diner bij dit gezellige restaurant.

Win op facebook of instagram kans op een lunch voor twee bij de pasta kantine!

De Pasta Kantine ligt aan de steeds populairder wordende Veemarktstraat. Je kunt van een afstandje het terras al zien; een aantal leuke tafeltjes die er heel zomers uitzien. Zonde dat het weer vandaag niet helemaal mee wil werken, maar binnen is het minstens zo gezellig! Bij binnenkomst zie en voel je meteen de huiselijke sfeer. Het leuke zithoekje vlak voor de receptie is super leuk ingericht! We worden nagenoeg meteen vriendelijk begroet door de gastvrouw, die ons zelf een plekje laat uitzoeken en ons van drinken voorziet. De avond kan beginnen!

Na enige tijd de menukaart bekeken te hebben, kunnen we eindelijk een keuze maken. We gaan beginnen met 'Arrosticini' en een 'Caprese Tradizionale' en op aanraden van de gastvrouw laten we er een heerlijke Pinot Grigio en Trebbiano bij serveren. De Arrosticini (schapenvlees uit Arbruzzo) wordt geserveerd als vijf spiesjes op een bedje van rucola, met een yoghurt-muntdip die heerlijk verfrissend werkt. 

heerlijk verfrissend!

De Caprese is precies wat je ervan mag verwachten. Een heerlijke combinatie van smaken die gewoon bij elkaar horen. Het fijnste is dat de porties precies zijn voldoende zijn voor een voorgerecht. 

Precies wat je mag verwachten!

Terwijl we wachten op ons hoofdgerecht zijn we onder de indruk van de uitstraling van de zaak. Het heeft huiselijk en industrieel samengevoegd in een super leuk interieurontwerp waar het meteen goed voelt. Met alle kleine, leuke accessoires in de zaak is het ook heel makkelijk om minuten lang rond te staren. 

Na enige tijd mogen we ons hoofdgerecht in ontvangst nemen van de bediening. Onze keuze is gevallen op de 'Strozzapreti Con Pollo Alla Arrabbiata' en de 'Melanzane Alla Parmigiani'. De Strozzapreti is een aparte soort pasta die bijzonder goed werkt in het gerecht en uitstekend vult. Naast de grote stukken kippendij en de heerlijke saus is het een van de betere pasta pollo's waar we tot op heden van hebben mogen genieten. Een aanrader!

Een aanrader!

We mogen natuurlijk niet vergeten dat er ook nog een heerlijke ovenschotel op tafel staat en gaan deze dan ook gauw proeven. Een rijkelijk gevulde ovenschotel met gefrituurde aubergine, mozzarella en basilicum die heerlijk opgevuld is met verse tomatensaus en de Grana Padano. Naast de schotel vinden we op het plankje een lekkere side-salad en drie stukjes brood. En ja, het is net zo lekker als het er uit ziet!

Rijkelijk gevuld!

Na onze buikjes rondgegeten te hebben is het bijna een onmogeljke opgave om nog aan een dessert te denken, maar zodra we de 'Torta Di Cioccolato' (brownie) op de kaart zien staan hebben we eigenlijk al geen keuze meer. 

Een heerlijk volle smaak zoals het bij een goede brownie hoort! De pistache-, cashew- en walnoten die rijkelijk aanwezig zijn geven het geheel een flinke bite en daar houden wij wel van! De witte chocolade crémeux maakt elk hapje hélemaal af...

Tot slot geen koffie maar gewoon dezelfde lekkere wijn die we op het begin aangeraden kregen, een goed slot van een heerlijke avond. Wij hebben ons kostelijk vermaakt bij De Pasta Kantine en kunnen niks anders dan iedereen aanraden het zelf ook te proberen!

Tags: foodblog, pasta, italiaans