Foodblog: alles uit de zee bij Seafoodbar de Trapkes

Het authentieke pand van 'Van Ouds Op De Trapkes' is een van de meest bekende en fotogenieke panden van Breda. Tot grote vreugde van vis minnend Breda is hier sinds dit jaar een Seafoodbar gevestigd, hoog tijd om eens een kijkje te nemen dus!

Maak via Facebook en Instagram kans op een Fruits de Mer voor 2 bij de Trapkes!

Het beeldbepalende gebouw heeft alle authentieke details behouden waar wij van watertanden; hoge plafonds, prachtige ramen en de bouwstijl in Art Deco. In het glas in lood is een boeiende geschiedenis geslepen; het gildedeken van de familie Van Baarle, die hier vanaf 1891 een ijzerwinkel runde.

De ligging is voor een Seafoodbar optimaal; aan het water. Vanaf het terras kijk je op de altijd levendige haven van Breda. Ook al zit het weer vandaag niet mee, de Seafoodbar beschikt over een serre waar de zon altijd schijnt.

Bij binnenkomst worden we vriendelijk verwelkomd door de eigenaar. Afgeleid door een bomvolle vitrine met verse vis, oesters en kreeften worden we begeleid naar een gezellig tafeltje. De Seafoodbar is licht, fris, kleurrijk en zonnig ingericht. We bestuderen de menukaart en voor een visliefhebber leest deze als een roman; carpaccio van zeebaars scheermessen, vongole, oesters, bouillabaisse met kreeft en krab en natuurlijk prachtige Fruit De Mers. En allemaal voor mooie prijzen.

De zaak zit al gezellig vol als wij genieten van ons aperitiefje


We besluiten ons vandaag lekker te laten verassen. Terwijl we gezellig bijkletsen, arriveert onze eerste gang; 'Pulpo met limoen dressing en wasabi crunch'. Deze mooie grove stukken verse inktvis gegoten in een terrine zijn mals en krachtig op smaak. Door de inktvis 5 uur te pocheren in zijn eigen bouillon met veel kruiden krijg je zacht vlees dat mooi op smaak is. De terrine is kruidig en wordt begeleid met een zilte ponzu. De zest van citroen zorgt voor de balans in dit gerecht.


Het volgende gerecht dat wij mogen proeven is een bestseller bij de Trapkes; 'Sashimi van tonijn en ponzu', geserveerd met shisho blad, wakame, rettich, wasabi en ponzu. De boterzachte dagverse tonijn is van prachtige kwaliteit en maakt het frisse shisho bladen, de spicy wasabi en rettich en de zilte ponzu en zeewier een waanzinnige combinatie. 

Vishandel Schmidt levert dagelijks verse vis van de beste kwaliteit aan


Een mooi opgemaakt bord volgt, de 'Soft Shell Crab met mango en chili dressing'. Een boterzachte krab in een mooi gekruid krokant jasje. De zoete mango maakt een verassende combinatie. Vis en zoet, je verwacht het niet, maar het is verdomd lekker! Een opgewerkte medewerker schenkt onze glazen nog eens vol.


Bij deze smaakvolle entrees wordt een 'Cuvee Laurence Entre Deux Mers' geserveerd. De keuze van de wijn bij ons gerecht is perfect. De wijn bestaat voor 70% uit Sauvignon, 20% Sémillon, 10% Muscadelle en heeft na 7 maanden houtrijping een volle body en zeer fruitig boeket gekregen. Voor €5,- per glas heb je een uitmuntende begeleider die aansluit bij de kwaliteit van de gerechten. Een paar tafeltjes verderop genieten twee jonge meiden van een prachtige Fruit Du Mer en een flesje wit.

 Waarom ook niet, Carpe Diem


Als hoofdgerecht krijgen de 'Dorade met rode currysaus'. Deze hele vis is perfect gekruid en daarna tot de juiste gaarheid gegrild. We willen eigenlijk geen afstand nemen van onze Cuvee, maar laten ons toch overhalen om bij het hoofdgerecht te gaan voor een Viognier van wijnhuis 'Les Vignes De L'Arque'. Een uitstekende keuze, deze jonge bloemige wijn met zacht fruit zit laag in zijn zuren en past perfect bij deze stevige vis.


Als dessert krijgen we een 'Crème Catalan'; een zalig nagerecht dat bestaat uit een romige vanillecrème en een gekarameliseerd korstje welke éxtra krokant is doordat het 3 keer gebrand is. Wat een genot en wat een prachtige afsluiting van een heerlijke middag bij Seafoodbar de Trapkes.


We zijn onder de indruk van zo veel mooie smaken en de fijne ambiance die de eigenaar samen met zijn team weet te creëren. Zijn kennis en passie voor mooie visgerechten zie en voel je. De keukenbrigade weet duidelijk waar ze mee bezig is en durft steeds te experimenteren met diverse smaakcombinaties zónder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Wij raden iedereen aan eens te gaan eten bij De Trapkes. Het Mediterraanse gevoel is dichterbij dan je denkt.

Seafoodbar De Trapkes, Nous sommes fan!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de nieuwe kaart, volg Seafoodbar De Trapkes dan op Facebook of kijk op hun website.

29 oktober wordt bovendien de eerste 'Fresh Fish Market' bij Seafoodbar de Trapkes georganiseerd in samenwerking met Schmidt Zeevis.