Foodblog: Gastrobar Floor

In juli opende Gastrobar Floor, voorheen het Kabinet, haar deuren aan de Grote Markt in breda. Met het hippe interieur en de verrassende kaart is het echt een onderscheidend concept. Eigenaren Tom en Nicole nodigden onze foodies uit om kennis te maken met het nieuwe menu. 

WIN EEN DINER VOOR TWEE VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Ieder seizoen presenteert de keuken van FLOOR een menu gebaseerd op het seizoen. Er wordt bewust gekozen voor producten die lokaal of anders in het Nederlandse taalgebied te vinden zijn, legt Tom uit.  Het menu bestaat uit kleinere gerechten waaruit je kunt kiezen. Wij gingen voor het chefs menu van 4-gangen. 


De indruk van de eerste twee gerechten was direct goed. Beide gerechten waren prachtig opgemaakt en werden geserveerd op een mooi bord. Hier geen biefstuk met friet, maar verfijnde gerechten zoals je dat in een gastrobar mag verwachten. 

Gepekelde zalm

Het eerste gerechtje was een gepekelde zalm op een bedje van peultjes, doperwten, zeekraal en gerookte zomerkroten. Het zoute van de zalm werd mooi gecomplementeerd door het fris van de groenten, die overigens perfect gegaard waren. Op de zalm lag een lekker krokante tempura van Oosterschelde oester, wat zorgde voor een extra bite. 

Buffelmozzarella

Het gerechtje met buffermozzarella werd geserveerd op een bedje van zoete aardappel, rozemarijn, zoete muntpaprika, tuinbonen en koriander. De gepofte rijst zorgde voor een lekker krokantje in het gerecht. Dit vegetarische gerechtje was niet alleen een lust voor het oog, maar ook een streling van de tong. Het bewijs dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn!

Markreel en quinoa

De tweede gang bestond o.a. uit dit prachtige gerechtje met Nederlandse quinoa, gerookte makreel, een jus van komkommer, veeveine, waterkers, komkommer en citroen olie. Wederom een prachtig gerecht met een mooie balans van smaken; het vettige van de vis werd mooi gecomplementeerd door de frisse smaak van de komkommer, waterkers en de dressing. 

Salade geitenkaas

De salade was een combinatie van Limburgse feta, verse bonen, gele biet, veldsla, zuring, geroosterde hazelnoten en waterkers. Verrassende ingrediënten, goed op smaak en een lust voor het oog. 

Durok varkentje

Het Durok varkentje was gelakt met appelstroop uit Dongen en werd geserveerd met venkel en een appelcompote. De geur alleen al... heerlijk! Het vlees was super mals en had een licht krokante korst met het zoete van de gekarameliseerde appelstroop. De venkel bracht het gerecht mooi in balans door zijn frisse smaak. 

Brabants rund

Als vleesliefhebber moet je dit gerecht absoluut een keer proberen; Brabants rund van de big green egg met bosui, pickles, hollandaise en aardappelschillen
chips. Het vlees was mooi roze gegaard en super mals, we konden er geen genoeg van krijgen! de chips van aardappelschil waren een leuke twist en zorgden voor een lekker krokant zoutje naast het zure van de pickles. 

Yoghurt met rood fruit

Als dessert mochten we genieten van deze streekyoghurt met honing, rode vruchten, pesto en een bolletje ijs. Een heerlijk fris en zomers nagerecht en weer verrassend door de toevoeging van pesto!


Chocolade mouse en ijs

Het tweede nagerecht was een mousse van bittere chocolade, tonkabonen ijs, espresso graniet (op het koekje), Cantuccini Zuidam Millstone Whisky en een streep van karamel met zeezout. Wow... wat een explosie van smaken! Zoet, zout, romig, fris en krokant. Hier likken wij onze vingers bij af. 

conclusie

Gastrobar Floor heeft onze verwachtingen meer dan waar gemaakt. De zaak heeft een leuk en hip interieur en een bijzonder verrassende menukaart. De gerechten worden prachtig gepresenteerd en smaken op z'n minst net zo lekker. Er worden verrassende combinaties gemaakt en alles is hoog op smaak. De meeste gerechten kosten tussen de 8 en 12 euro en voor 30euro kun je genieten van 4-gangen. Absoluut een aanrader!

Tags: Foodblog, Gastrobar Floor