Foodblog: lunch bij Bagels & Beans Breda

Bagels & Beans is al jaren een begrip in Breda; lekkere koffie en gebak, verse bagels en lekkere sapjes. Sinds augustus hebben ze een nieuwe menukaart en dus genoeg reden voor onze foodies om er weer te gaan eten. 

Win een lunch voor twee personen via Facebook & Instagram!

Ik hou van Bagels! Bagels & Beans is dan ook een van mijn favoriete lunch hotspots. Zeker in de zomer zit ik hier graag op het terras aan het Van Coothplein. Er heerst hier een heerlijk ontspannen sfeer en er is altijd iets te doen. Daarnaast zijn er in de laatste jaren heel veel leuke zaken bijgekomen. 

Verse sappen
Bagels & Beans heeft verschillende verse sappen op de kaart staan. Vandaag bestelden we twee sapjes: "alles gemixt" en "wortel, appel en komkommer". Vers,  gezond en super lekker!

Koffie & yohurt
Zoals de naam doet vermoeden zijn ze bij Bagels & Beans ook gespecialiseerd in koffie. Je kunt hier dan ook veel verschillende koffievariaties bestellen. Wij gingen voor een simpele, maar heerlijke capuccino. Ons kopje werd geserveerd met een "liefdevol" stukje latte art. Je kunt alle warme dranken overigens ook met soja-, amandel- of cocosmelk bestellen. 

Om te beginnen besloten we de biologische yoghurt met  aardbei-, bananensap en tarwegras-poeder te proberen. Een kleurrijk gerechtje en super lekker! Het groene poeder meng je door de yoghurt heen. De smaak is moeilijk te beschrijven, maar wij vonden deze combi erg goed. 

Bagels!
Uiteraard mochten de bagels niet ontbreken bij onze lunch. We bestelden The Dutch Weed Burger en de Parmabella. The Dutch Weed Burger is gemaakt van zeewier en wordt geserveerd met tomaat, augurk, rode ui en sla. Daarbij krijg je apart een frisse "weed sauce". Als vleesliefhebbers waren we een beetje skeptisch over deze bagel, zeker omdat vegetarische burgers soms erg droog kunnen zijn. Deze vega burger is echter super mals, sappig en lekker kruidig. We hebber er dan ook onze vingers bij afgelikt. Dit gerechtje is overigens 100% vegan. 

De Parmabella is een bagels met buffel mozzarella, prociutto di monastero (livar kloosterham), zontomaatjes, pesto, pijnboompitjes en rucola. Deze bagels is absoluut een van mijn favorieten. De bagel is rijkelijk belegd en alle ingrediënten zijn super vers. De buffel mozzarella smelt op je tong en wordt mooi gecomplimenteerd door het zoutje van de ham en volle smaak van de pesto. Heerlijk!

Dessert
Bagels & Beans staat uiteraard ook bekend om haar gebak. Wij kozen voor de huisgebakken cheesecake en de appel muffin. Het meeste gebak wordt centraal door Bagels & Beans gebakken, maar de cheesecake bakken ze nog zelf in deze vestiging. De bodem bestaat uit een krokante crumble bodem met een heerlijke  smeuïge cheescake laag. Als je van cheescake houdt moet je deze zeker proberen!


De appel muffin wordt warm geserveerd, waardoor de heerlijke geur je direct tegemoet komt. De muffin is super luchtig en heeft een mooie krokante korst. Je proeft subtiel de smaak van kaneel met kleine stukjes appel.

De lunch Bagels & Beans is wat ons betreft absoluut een aanrader. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes bij Bagels & Beans? Klik dan op het hartje in hun profiel!


Tags: Foodblog, Bagels & Beans, Lunch