Foodblog: nieuwe lunchkaart In Kannen & Kruiken

In Kannen & Kruiken zit midden in het drukke centrum, maar toch waan je je in een oase van rust bij dit knusse en gezellige tentje aan de Veemarktstraat. Je kunt er terecht voor een lekker ontbijt, een verse lunch of een frisse borrel. Sinds kort hebben ze een nieuwe menukaart, die onze foodies natuurlijk gingen testen. 

Reden voor een feestje in oktober!


We treffen het enorm met het weer en nemen plaats in de gezellige binnentuin. De mensen die we om ons heen zien zijn erg gevarieerd: van jonge moeders met vrolijke kinderen tot groepjes vrienden en mensen die achter hun laptop zitten te werken. Het is nog redelijk vroeg, dus wij starten met wat cafeïne in de vorm van een cappuccino. Heerlijk! 

Erg benieuwd zijn we naar de nieuwe kaart, dus voor de lunch laten we ons graag verrassen. Leuk weetje: In Kannen & Kruiken verandert eens per half jaar haar kaart en dit is alweer de 10e. Wat betekent dat ze dit jaar 5 jaar bestaan. Reden voor een feestje in oktober!

Niet veel later komen de heerlijk uitziende lunchgerechten onze kant op. Of we er nog iets bij willen drinken? Lekker! We bestellen een verse jus en een groen sapje, bestaande uit appel, banaan, spinazie en kokoswater. Beide lekker fris voor bij dit lenteweer. 

Het eerste gerecht dat we proberen is de 'Terug van weggeweest'. Niet voor niks terug op de kaart: het was altijd al een favoriet, bleef favoriet en dat is het nu nog steeds. En daar zijn wij het helemaal mee eens, wat een goede combi's zijn dit! De toast is lekker krokant en goed belegd met een spread van zontomaten roomkaas, spianata romana, spinazie, balsamicostroop en amandelschaafsel. 

Vervolgens beginnen we aan de 'Falafel van RAVANELLO'. De falafel is geserveerd op Turks brood met veldsla, huisgemaakte tzatziki en geroosterd amandelschaafsel. Het heeft een lekker krokant laagje en is goed gekruid. De frisse tzatziki gaat goed samen met de knapperige veldsla, wat het echt een zomers gerecht maakt. 

Verrassende combinaties

We zijn al redelijk voldaan, maar het flatbread gevuld met makreelsalade kunnen we echt niet laten staan. Dit gerecht ziet er wederom uit om je vingers bij af te likken. Het is erg rijk belegd met onder andere avocado, komkommer, alfalfa en radijs. Ook bij dit broodje zijn de smaken goed op elkaar afgestemd. 

Lunchen bij In Kannen & Kruiken is volgens ons zeer geslaagd. Het is geen standaard lunch, maar je krijgt verrassende combinaties voorgeschoteld die heel goed samen gaan. Leuk om te weten is dat veel van de producten met zorg zijn geselecteerd uit de omgeving. 

Tags: IKEK, In Kannen & Kruiken, Foodblog