Tags: veganistisch, Veganlicious, Foodblog, Foodhall Breda

Foodblog: Finger licking good Veganlicious

Veganlicious opende begin april haar deuren in de Foodhall Breda. Moeder en dochter bereiden hier dagelijks de lekkerste gerechten op basis van grootmoeders recept. Onze foodies genoten van een uitgebreid thuismenu bestaande uit échte klassiekers. 

Bij Veganlicious worden alle gerechten vers bereidt. De kaart is daarom relatief klein, zodat de kwaliteit hoog blijft. Wij bestellen vier verschillende hoofdgerechten: de Veganlicious Burger, Creamy Curry, Nasi Saté en de Roti Kerrie. Allemaal klassiekers waar we zo van houden, maar dan 100% vegan. Dat betekent dus dat er geen dierlijke producten worden gebruikt (vlees of zuivel). Proef je het verschil, missen we het vlees... je leest het zo!

Omdat we erg benieuwd zijn naar alle gerechten besluiten we om alles te delen. We starten met de Veganlicious Burger. Deze juicy burger is van Beyond Meat, wellicht de bekendste vegan burger van allemaal. Zelf McDonalds is momenteel aan het testen met deze burger. De burger wordt geserveerd met vegan kaas, sla, tomaat, ui, augurk en burgersaus. Daarbij krijgen we een portie krokante frietjes van zoete aardappel. De eerste hap... finger licking good! Deze burger is oprecht lekkerder dan de gemiddelde hamburger bij je favoriete fastfood restaurant. Het "vlees" is sappig en heeft precies de juiste textuur. Het lijkt net echt vlees. 

Het volgende gerecht dat we proeven is de Nasi Saté; Surinaamse gebakken rijst met seitan satéstokjes met pindasaus, bakken uitjes, zoetzure komkommertjes en hete sambal. Zo simpel, maar oh zo lekker. Hier proeven we grootmoeders recept en wederom missen we absoluut geen vlees. 

Dan de Creamy Curry; Indiase romige curry met seitan met paratha, rijst en yoghurt komkommer salade. De saus is een smaakexplosie en heerlijk romig. De seitan heeft de smaak mooi opgenomen en lijkt heel erg op de textuur van kip. Seitan wordt gemaakt van tarwemeel en water. Paratha is een Indiaas plat brood, wat heerlijk is om in de saus de dopen.  

Het laatste hoofdgerecht is de Roti Kerrie. Deze Hindoestaanse roti wordt geserveerd met seitan, aardappelen, kousenband, roti plaat en appelchutney. Een klassieker die we allemaal kennen en waar je je vingers bij af likt. 

We sluiten het diner af met drie verschillende desserts en een drankje: een versgebakken appeltaart, American cookie dough, een Monchoutaart en Dawet. 

Dawet is een kokosdrankje met rozenlimonade en een beetje zout. Heerlijk zoet en tropisch van smaak. Als het water je nog niet in de mond was gelopen dan gebeurt het nu wel. De appeltaart was vers gebakken en dat proef je! De Monchoutaart kun je met één woord 'hemels' omschrijven. Super romig met een krokante bodem en een topping van kersen... deze moet je écht proeven. 

Vegan of geen vegan... Veganlicious is voor iedereen een aanrader! Klassieke gerechten voor een eerlijke prijs en super lekker. Oordeel zelf!