Foodblog: verrassende verwennerij bij Blini!

Visrestaurant Blini serveerde in november een verrassend verwenmenu. Wegens succes verlengen ze deze actie tot 23 december 2017. In de drukke feestmaand december mag je best wat liever voor jezelf zijn. Een avond culinair genieten is dan zeer welkome verwennerij. Onze foodie Aniek mocht samen met een vriendin bij Blini komen proeven van dit spectaculaire 7-gangen menu.

Wegens succes Verlengt tot 23 december en jij maakt via Facebook en instagram kans op een verwenmenu voor 2 bij Blini! 

Bij binnenkomst is het al gezellig druk bij Blini. De gastheer ontvangt ons vriendelijk en laat meteen zien hoe je gasten verwend door onze jassen aan te nemen. Als aperitief nemen wij een prosecco met huisgemaakte limoncello en munt. Ook verblijden ze ons met garnalenchips en een Indisch sausje. Lekker crispy & tasty! 


En er is nog een amuse, een pasteitje van visragout en curry. Natuurlijk mag wat brood met gezouten boter niet ontbreken. Wat een goed begin van de avond! Nu we er toch zijn, gaan wij voor verwennen ten top en nemen ook een wijnarrangement. 

Het eerste voorgerecht is een sushi XL van zwaardvis, zalm en furikaki (een bijzonder strooisel met zeewier, sesam en gedroogde tonijn). Heerlijk afgemaakt met wasabi-mayonaise, sesamcrème en ingelegde gember. Verse ingrediënten en een mooie smaakcombinatie, daar houd ik van. Een leuk detail is het pipetje met sojasaus. Zo kan je zelf de hoeveelheid sojasaus toevoegen. Dat belooft wat voor de rest van het menu! 

Ons volgend verwenmoment is een tartaar van gerookte rib-eye. Samen met een geschroeide coquille, enoki (paddenstoel), kwartelei, wat truffel en een krokante chips van Parmezaan maakt dit een zeer smaakvol gerecht. De wijn bij dit gerecht is Mirassou, een pinot noir, uit Californië. 

Opvolgend krijgen wij tartaar van buikspek, koudgerookte makreel vlokken, haringkaviaar, wakame (zeewier) en sesam. Een gerecht met een verrassingseffect! Een dame uit de bediening schenkt dashi (een krachtige Japanse bouillon) op het bord. Door de stoom gaan de vlokken bewegen. Wat een leuk effect en weer een heerlijk gerecht met pure smaken. De pinot grigio wijn Il Cigno past er goed bij.

Gelukkig zijn wij pas halverwege het menu. Wij krijgen een gerecht van zeebaars, zoetzure pompoen, knolselderij en bieslook olie. Samen met een eidooier, dat gegaard is tot 64 graden, is dit een mooi verfijnd gerecht. Je proeft echt alle ingrediënten. Heerlijk! De bijpassende wijn, een sauvignon blanc uit Chili met een hoog frisje, maakt het weer tot een verwenmomentje. 

Dan het hoofdgerecht; schelvis sous vide gegaard. Hierdoor zijn alle smaken goed behouden. Het gerecht is afgemaakt met shii take, spinazie, anti boise (dressing) en courgette van de green egg. Ook deze gang is een topper!

De chef blijft ons verwennen, want er zijn zelfs twee nagerechten. Eerst een plankje met 3 kazen van de befaamde kaasdelicatessewinkel Hendrik & Marcella. Lekker met de truffel honing en kletzenbrood. Een mooie combinatie bij de sherry Pedro Ximinez. Deze sherry doet je even terug denken aan de rozijntjes die je vroeger uit een doosje opat.

Dan het gerecht waar ik erg op heb verheugd. Een dulce de leche cheesecake, een lekkere romige caramel cheesecake. Verder smul ik van een yoghurt bosvruchten sorbet en de crumble van framboos. Samen met een glaasje port is dit een mooie afsluiter van het menu.

Wij zijn enorm verwend bij Blini. Het vriendelijke personeel met oog voor goede service, de persoonlijke aandacht en de verfijnde gerechten maken het echt tot een avondje verwennen. 

Omdat het verwenmenu in november een succes was, plakt Blini er gewoon nog een maand achter. Tot 23 december kan je jouw partner, jouw familie of gewoon jezelf verwennen met dit verrassende en heerlijke 7-gangen menu. Zeker doen! 

Op doordeweekse dagen is het verwenmenu ook in vier gangen te bestellen. Je krijgt dan twee gerechten per gang.

Tags: foodblog, Blini, Visrestaurant