Foodblog: nieuwe kaart bij Tapasbar de Markt

Tapasbar De Markt heeft een nieuwe kaart, daar worden wij heel blij van! De oude vertrouwde hardlopers staan nog op de kaart, maar onze gebeden zijn verhoord. De nieuwe tapas zijn om je vingers bij af te likken, dat mochten wij ondervinden! 


Hoewel je bij De Markt heerlijk buiten kunt zitten op het winterterras kiezen wij ervoor om vanavond binnen te eten. Het terras is verwarmd met heaters, verwarmde kussens en sinds kort is zelfs de Spaanse muziek te horen op het terras dankzij nieuwe speakers. Ideaal voor een borrel, voor ons wellicht na het diner… 

Wij zijn al bekend met het concept van De Markt, voor wie dat niet is staat de bediening klaar om het uit te leggen. Onbeperkt tapas, 3 tapas voor €12,50 of los te bestellen. Wij gaan voor onbeperkt en laten ons vandaag verrassen! 


Bij De Markt serveren ze niet alleen een uitgebreid assortiment tapas, ook de speciaal bierkaart is enorm en gevarieerd. Met buiten de kaart een aantal wisselende bieren een hotspot voor de bierliefhebbers onder ons. Wij starten met een Ej Kul, een echte Bredase! Een goede start op een koude dag, Ej Kul is een blond bier; niet té fris, niet té zwaar, gewoon hartstikke lekker. 


Bij onze Ej Kul gaan we van start met een rondje koude tapas. Zoals gezegd, we laten ons verrassen vanavond. We beginnen met eendenborst met frambozendressing, een klassieker die al wat langer op de kaart staat maar nooit verveelt! De kaas van de maand is een wisselend kaasje, vandaag een Pecorino uit Toscane. 


Nieuw op de kaart: de carpaccio. Op veler verzoek dan eindelijk vast op de kaart. De carpaccio is compleet, lekker met truffel-mayonaise! 


Na een ronde koude tapas worden we verblijd met een plankje met ‘van alles en nog wat’. Geroosterde paprika met couscous, gepaneerde brie, een gamba spiesje en een wildzwijn goulash. Allemaal gerechtjes van de nieuwe kaart, wat ons betreft zeker blijvertjes! Met name de gepaneerde brie en de wildzwijn goulash zijn favoriet. 


De vorige ronde is nog maar net gearriveerd of er komen al weer wat nieuwe gerechtjes aan. Het leuke aan tapas eten vinden wij dat je alles kunt delen, lekker veel kunt proeven en dat er continue nieuwe gerechtjes op tafel verschijnen. De mossel met tomaat en parmezaan ziet er veelbelovend uit, eveneens een nieuw gerecht welke goed op smaak is! 


De miniburger is een oude vertrouwde tapa, maar daarom niet minder lekker. Ze blijven goed, met de geheime ‘saus De Markt’. De aardappelgratin en gepoceerde zalm zijn wel beide nieuwkomers op de kaart. Allebei super lekker, de gratin is smaakvol, lichtzoet en goed smeuïg. De zalm is mooi gegaard en heel zacht. 


Tijd voor een aantal warme vleesgerechten. De wildzwijn goulash viel zo goed in de smaak, daar lusten wij nog wel een portie van … De pulled pork is vernieuwd en nu nóg lekkerder. 


Onze gastheer raadt ons een Grimberger winterbier van de tap aan. Een goede tip, dit bier smaakt super bij beide vlees gerechten. De champignons in truffel zijn eveneens nieuw, ook deze mogen wat ons betreft zeker blijven. Truffel is altijd goed, de combinatie met champignons maakt het des te beter. 


Inmiddels zijn we aardig verzadigd, we willen nog wel wat ruimte voor een toetje bewaren ;) Onze gastheer raadt ons de kaasplank aan, deze staat op de borrelkaart en valt niet binnen het tapas arrangement. Wij als kaasliefhebbers laten ons dat geen twee keer vertellen en zeggen volmondig ja! 


Bij de kaasplank kan een goed glas rode wijn niet ontbreken. De Marques de Riscal Rioja crianza is een volle rode wijn die op houten vaten gelegen heeft. Een perfect combinatie met de royale kaasplank die inmiddels op tafel verschenen is. Dat wordt genieten! 


We zouden geen échte foodies zijn als we na deze kaasplank niet toch nog een klein beetje zin zouden hebben in een toetje. We besluiten er een te delen en laten ons wederom adviseren. De semifreddo met peer en walnoot is een plaatje om te zien. Een perfecte afsluiter, niet te zoet en niet te zwaar. 


We genieten nog even na met een white Vanilla latte. Een latte van witte chocomelk, warme melk, brownie siroop en koffie. Afgetopt met slagroom en chocoladebolletjes ... Een mooi afsluiter van een heerlijke avond. Tapasbar De Markt is een echte aanrader op het gebied van tapas, maar ook zeker voor een goede borrel en lekkere borrelplank of hapjes ben je hier aan het juiste adres.  

Tags: Tapasbar de Markt, Foodblog