Foodblog: Lunch bij gastvrij More-itz

More-itz stond al langere tijd op ons lijstje. Wat een geluk dat we hier mogen komen eten voor een foodblog. We zijn gaan lunchen op een herfstige maar zonnige vrijdagmiddag rond de klok van 12.00 uur. Er werd ons verteld dat je al om 11.00 uur terecht kunt om lekker uitgebreid te lunchen. Het gebeurt hier ook regelmatig dat er bij gasten een overgang plaatsvind van koffie, naar lunch, naar borrel en tot slot diner. Hetgeen we volkomen begrijpen want wat het is een fantastisch bedrijf om te zien, te beleven en er te vertoeven. Overal is aan gedacht. Zelfs geurbeleving!

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP een truffelkaasfondue of een gerecht van de wildkaart! 


Deze vrijdag  rijden we naar de grootste binnenjachthaven van Europa (Drimmelen) en daar, bijna geheel omgeven door water, bevindt zich het immens grote pand met strandje, lounge banken en buitenbar: More-itz. Buiten is het al een streling voor het  genieters-oog en in de zomer is het hier vast en zeker te doen.

We gaan naar binnen en de geur van après-ski, sneeuw, open haard, behaaglijkheid en gastvrijheid hangen hier in de lucht. We worden zeer vriendelijk ontvangen door Thomas en Mira; de twee vennoten, en tevens drijfveren achter dit project. Alle lof voor Mira voor wat betreft de inrichting. Zij weet wat de mensen willen! Comfort, warmte, luxe en gastvrijheid. Deze zaak krijgt daarom van ons een dikke 10 voor de inrichting en beleving. We voelden ons meer dan welkom en zowel zij als de medewerkers zorgen er voor dat iedere gast gezien wordt.

We krijgen allereerst een rondleiding van Thomas terwijl Mira er voor zorgt dat we straks wat lekkers krijgen. We beleven de mooie grote bar, het restaurantgedeelte met verschillende zitjes en nisjes, de bank en heerlijke fauteuils bij de open haard. Ook hebben ze een overdekt gedeelte aan het water met warmtelampen, buitengedeelte met strandje en loungestoelen en een vergaderruimte boven inclusief bar en keuken met buitenruimte. Vergeet niet de prachtige boardingroom voor kleinere vergaderingen.

We gaan lekker in een nisje zitten vlakbij de open haard en zicht op het water. We beginnen met een glaasje chardonnay Reserva Viu Manent uit Chili. Een heerlijke volle, licht houtgelagerde kruidige wijn die het predikaat huiswijn allang is ontstegen. Mijn partner bestelt een zelf gebrouwen tappilsje More-itz. Het bier is vergelijkbaar met de topmerken en wordt speciaal voor More-itz gebrouwen in Limburg. Het logo met gewei en Zwitsers kruis komt veelvuldig voor op de bierglazen en andere communicatiemiddelen.

Mira serveert ons een etagère gevuld met Fingerfood en Bites. Dit is een assortiment kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Dit is wat de meeste gasten bestellen los van de seizoensproducten. In de zomer komt men speciaal voor de Fruit de Mer bijvoorbeeld, in de winter voor kaasfondue en hazenpeper.

Wij starten met de koude visgerechten. Verse zalm met appel, mierikswortelcrème en ingelegde komkommer en op het ander bordje ligt tonijn met soja gel, wakame, gember en geroosterde sesamzaadjes. Een heerlijk vers, fris en smaakvol begin. Hierna genieten we van de carpaccio van Iers rund met rucola, truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaan en een herfstsalade bestaande uit hertenrosbief, gerookte eendenborst, paddenstoelen, spekjes en mesclun. Beiden ook weer perfect op smaak en mooi opgemaakt. Hier werken ze met mooie producten dat zie en proef je meteen. 

Tussendoor nippen we van onze mini paddenstoelen crème soepje met Pancetta voordat we over gaan op de warme gerechten. Een krokant bitterballetje met kreeft en cocktailsaus en het mini hamburgertje van Wagyurund gemaakt. Op een zuurdesembroodje met augurk, sla en bbq saus. Leuk en lekker!

Het restaurant begint gezellig druk te worden en de Chardonnay smaakt inmiddels ook mijn tafelgenoot goed, we zetten deze dan ook voort. We genieten nog van een bordje warme vongole gebakken in chilipeper, knoflook, bladpeterselie, witte wijn en tomaat. Goddelijk! Dan rest ons nog de mini saté gemaakt van langzaam gegaard buikspek met sesamlak, overheerlijke pindasaus en atjar en sluiten af met mini flamkuchen met peer, roquefort en rucola.

Deze manier van eten is leuk en gezellig met al die verschillende gerechtjes. Shared dining is bijzonder eigentijds en goed uitgevoerd. Voor de prijs hoef je dit niet te laten; 27 euro per persoon en je hebt een uitgebreide lunch of diner. We genieten nog even na van onze wijn en de omgeving. Overal is wel iets te zien of te beleven. Daarom raak je niet uitgekeken en wil je weer terug!

We worden nog even verwend met een heerlijk dessert die je veel in Zwitserland ziet. Moelleux au chocolat. Dit is een warm chocolade cakeje waarbij het chocoladehart naar buiten loopt als je je lepel er in zet. Zó lekker dit. Geserveerd met gezouten karamelroomijs en krokantjes. Het is dat we echt weg moeten anders hadden we er nog een besteld. 

Kort samengevat: dit is echt The Place To Be in Brabant. Een voor in ons favorietenlijstje. We gaan hier zeker vaker naar toe want More-itz heeft ons hart gestolen. 

More-itz is in de winter geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur. In de zomer dinsdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Voor evenementen, feestavonden inclusief dj, vergaderingen en bruiloften ben je hier altijd aan het juiste adres.