Foodblog: Verrassingsmenu bij Parc

Het is een donkere, regenachtige maandagavond in het centrum van Breda. We zijn onderweg naar Parc om gezellig te dineren. De sfeervolle kerstverlichting in de stad doet me goed, evenals onze entree bij Parc: sfeervol, warm en luxueus. In mijn studententijd kwam ik hier vaak voor een cocktail of lunch, maar nog nooit had ik hier gedineerd. Gemiste kans, zo blijkt, want inmiddels weet ik dat je hier onwijs lekker kan eten!

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN verrassingsmenu VOOR 2 BIJ parc!  


We besluiten allebei voor het verrassingsmenu te gaan. Even geen keuzestress en lekker achterover leunen, de week is tenslotte pas net begonnen. Oké, de enige keuze die ons rest is of we voor vis, vlees, vega of het menu van de chef gaan. Mijn vriend gaat voor vlees. Ik leun nog een stukje verder achterover en laat me dubbel verrassen met het menu van de chef. 

De chef en ik zitten goed op één lijn. Als voorgerecht heeft hij voor mij een mousse van paling met gebrande langoustine en een crème van bouillabaisse gemaakt. Een parel voor het oog en streling voor de tong! Mijn vriend krijgt een tartaar van kalf met crème van eidooier en een jus van rozemarijn. 


Als ik hem vraag wat hij ervan vond, staat alles vooral in het teken van de de perfecte balans: zachte structuren met een lekkere bite in combinatie met hartige, zoete en frisse smaken. Blijk ik ook nog eens op één lijn zit met mijn vriend: precies wat ik ook dacht over mijn voorgerecht!

Het hoofdgerecht van het vlees-verrassingsmenu is een langzaam gegaard kalfsstaartstuk met een mousseline van patate en jus van poivre long. Zo sjiek als het klinkt, ziet het er ook uit. Het bord is prachtig opgemaakt met geroosterde groente waarover de lapjes vlees zorgvuldig zijn gedrapeerd.

Mijn hoofdgerecht is een heerlijke fluweelzachte zeebaars met een krokant gebakken huid, risotto van bospeen en seizoensgroente met schuim van dragon. Een heerlijke combinatie!

Het wachten op het toetje vind ik altijd het leukst. En nog leuker als het om een verrassingstoetje gaat. And what a surprise it is! We krijgen beiden een heerlijk romige kokos-meringue cake met dulce leche, ijs en schuim van kokos. Geweldig lekker en wederom een juiste balans van zoet, fris, zacht, chewy en crispy! 

De balans zat hem niet alleen in de structuur en smaak van de gerechten, maar ook in de hoeveelheid. We kregen goed op elkaar afgestemde porties, waardoor we met een voldaan en fit gevoel weer naar buiten stappen.

Tags: Foodblog, Parc