Foodblog: diner bij Dennenlucht

Aan de rand van het Mastbos in Breda ligt Dennenlucht, een prachtig pannenkoekenhuis dat zowel buiten als binnen gezelligheid en goed eten garandeert. Naast de lekkerste pannenkoeken, is er een uitgebreid menu voor degenen die misschien nét zin hebben in een ander gerecht. Voor ieder wat wils dus! Onze foodies gingen langs en namen de proef op de som.


Bij binnenkomst valt ons meteen op, het interieur is warm, knus en landelijk met veel hout en bruintinten. Hier houden we van! Tijd voor stap 2, een leuk plekje binnen zoeken. Meteen gespot: comfortabele banken, een open haard, warme en zachte kleedjes en kussens. Dat is een goed begin van de avond. Een reusachtige boom middenin het restaurant steelt de show, ook hieronder zijn zitplaatsen. Uiteraard ontbreekt een speelhoek voor de allerkleinsten niet bij Dennenlucht. 

na een boswandeling geniet je hier van een uitgebreide borrelplank

Een blik op de menukaart maakt meteen duidelijk dat Dennenlucht meer is dan alleen een pannenkoekenhuis zoals we deze traditioneel kennen. Als je een gezellig drankje wilt komen doen na een boswandeling, kun je uit verschillende luxe borrelplanken kiezen. Maar ook de hoofdgerechten variëren van biefstuk tot stoofpotjes en vegetarische salades. De keuze is reuze! 

Gelukkig kan de vriendelijke bediening ons goed helpen en vertelt de gastvrouw ons welke gerechten absoluut geproefd moeten worden. We kiezen daarom allereerst voor Pannenkoek De Zoete Inval met stoofpeer, banketbakkersroom, compote van rood fruit en stoofappel. Deze pannenkoek is niet alleen een droom voor zoet-liefhebbers, maar ziet er ook nog eens spectaculair uit! 

Door naar nog een heerlijke keuze van het uitgebreide menu: de Bettine Pannenkoek met geitenkaas, spekjes, peer, gemengde sla, walnoten, honing en een balsamicodressing. Deze pannenkoek combineert hartig met zoet, super lekker en echt comfort-food. Zo hebben wij pannenkoeken nog nooit gegeten! Ook deze pannenkoek wordt bijzonder mooi gepresenteerd, anders dan we gewend zijn van de traditionele pannenkoek. 

Tot slot delen we een goede Black Angus Burger een hamburger van 200 gram geserveerd op een broodje met bacon, cheddar kaas, tomaat, augurk, gebakken uitjes, sla en creamy bacon saus. Uiteraard mogen dikke frites en Zaanse mayonaise niet ontbreken. Na de zoete pannenkoek smaakt dit extra goed! Een absolute aanrader na een stevige boswandeling. 

We besluiten de avond met een lekkere cappuccino en kunnen eigenlijk maar tot één conclusie komen: voor een lekkere en goede pannenkoek ben je nooit te oud! 

Tags: Foodblog, Dennenlucht, pannenkoeken